Mission impossible 2: predavanje si-vija, iliti Kad ti se u planove umeša čika Marfi

Mission impossible 2: predavanje si-vija, iliti Kad ti se u planove umeša čika Marfi

Kad te neće, onda te neće! Danas je bio dan D, rok za predaju aplikacija za posao na sajtu je isticao u podne. Pala je odluka - odneću lično, najo slanje preko neta, bolji je utisak kad se potrudiš da odneseš, lična inicijativa i te fore, to donosi bonus bodove.

Iskoristim google maps da pronađem adresu - bokte, sam ćošak grada, nisam ni znao da se NS u međuvremenu dotle proteg’o!

OK, dakle, ‘vatam osmicu, ako odma’ dođe, stići ću knap. Trk na stanicu preko puta Kokre, vidim sa pešačkog da bus polazi, beži mi ispred nosa! Mašem mapom vozaču k’o neki ljakse, jok, uredno me ignoriše, polazi. Nagarim još brže, barica od jučerašnje pljuščine, OP! - bureknuo sam k’o majka.
E, tu se vozač sažalio, stao, čak me pustio na zadnja. Dok sam mu se u sebi prisećao familije, odlučih, iz protesta, da se prošveram, jer pokaznu, naravno, ne gajim još od đačkih dana.

Loš potez, skontah već na sledećoj stanici! Kondori! Komada dva, jedan ušao na prednja, drugi na zadnjaka, opkolili k’o Tita na Neretvi. Jedva iskočih kroz srednja, al’ mi zapeo između vrata lanac sa kecara, ostah da visim k’o privezak!

Dakle, da skratim - uhvatili me, napisali prijavu (najo da im dam ličnu, taman posla! smislio u cugu da se zovem Petronije Sadžakov iz Perleza, prošlo) i napokon pustili, jer im iskukah da žurim tetki lek da odnesem. S katedrale izbija pet do dvanest, bukvalno - nema šanse da stignem na vreme! Izbacih prst da probam da ustopiram, al’ đavola - niko da se pokaže k’o gari i stane - baš novosaCki!


I tako, jedino preostao šprint, Jusein Bolt bi mi pozavideo, al’ ipak dobauljah nekako na cilj, okasnih svega ‚‚akademskih petnaest’’. Istolerisaše me tamo, pravi su carevi, tako da sam predao aplikaciju za posao i sad ostaje da sačekam rezultate...

Dakle gari, drži mi palčeve!

(nastaviće se...)

 

Crta i piše: Mladen Oljača

Oceni vest:
4
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan