SAJMIŠTE

Ovaj deo grada dobio je naziv po Novosadskom sajmu koji se tu nalazi i na kom se tokom godine održavaju različite privredne, turističke i kulturne priredbe među kojima i Međunarodni poljoprivredni sajam, Sajam lova i ribolova, Salon knjiga i slično (pogledati: Od gradskog vašarišta do Poljoprivrednog sajma). 

 

 

Danas se u sklopu Kongresnog centra "Master" Novosadskog sajma nalaze izložbene hale, restoran, kao i kancelarije i brojnih kompanija. 

 

Na sajmištu su locirane i značajne zdravstvene ustanove – Klinički centar Vojvodine, Dečija bolnica, Medicinski i stomatološki fakulteti, Zavod za transfuziju krvi, nedaleko su Betanija i Jodna banja.

U ovom delu grada nalazi se Osnovna škola "Petefi Šandor". 

Sportski centar „Sajmište“ lociran preko puta Sajma, poseduje teren za fudbal, teniske terene, otvorene bazene, a zimi i malo otvoreno klizalište. 

 Ovde se nalaze hoteli Park (koji je ime dobio po Futoškom parku u čijoj se neposrednoj blizini nalazi), hotel Sajam i hotel Master

 

PK - Kvart u kvartu (pogledati Rečnik novosaCkih nedoumica)

Preko puta Sajmišta, u pravcu ka Detelinari, nalazi se kvart PK koji je taj naziv dobio po ulici Pariske Komune. Iako prepun grafita i murala navijačkih grupa, još uvek ne uspeva da u tome nadmaši „Detelinarce“. 

Elektrodistribucija Novi Sad gradsko groblje servisne informacije novi sad jkp lisje raspored sahrana i ispraćaja Vreme u Novom Sadu novosadsko porodilište bez struje JKP Vodovod i kanalizacija detelinara bebe isključenje vode horoskop sahrane bez vode sahrana novosađani novorođenčad matičar novi sad horoskopski znaci nevreme betanija servisne informacije Isključenje struje jkp novosadska toplana isključenja struje elektrovojvodina vremenska prognoza raspored sahrana novi sad klinika za ginekologiju i akušerstvo