SAJMIŠTE

Ovaj deo grada dobio je naziv po Novosadskom sajmu koji se tu nalazi i na kom se tokom godine održavaju različite privredne, turističke i kulturne priredbe među kojima i Međunarodni poljoprivredni sajam, Sajam lova i ribolova, Salon knjiga i slično (pogledati: Od gradskog vašarišta do Poljoprivrednog sajma). 

 

 

Danas se u sklopu Kongresnog centra "Master" Novosadskog sajma nalaze izložbene hale, restoran, kao i kancelarije i brojnih kompanija. 

 

Na sajmištu su locirane i značajne zdravstvene ustanove – Klinički centar Vojvodine, Dečija bolnica, Medicinski i stomatološki fakulteti, Zavod za transfuziju krvi, nedaleko su Betanija i Jodna banja.

U ovom delu grada nalazi se Osnovna škola "Petefi Šandor". 

Sportski centar „Sajmište“ lociran preko puta Sajma, poseduje teren za fudbal, teniske terene, otvorene bazene, a zimi i malo otvoreno klizalište. 

 Ovde se nalaze hoteli Park (koji je ime dobio po Futoškom parku u čijoj se neposrednoj blizini nalazi), hotel Sajam i hotel Master

 

PK - Kvart u kvartu (pogledati Rečnik novosaCkih nedoumica)

Preko puta Sajmišta, u pravcu ka Detelinari, nalazi se kvart PK koji je taj naziv dobio po ulici Pariske Komune. Iako prepun grafita i murala navijačkih grupa, još uvek ne uspeva da u tome nadmaši „Detelinarce“. 

dnevni horoskop sahrane novi sad isključenja struje bebe uhapšen diler Novosadska racija zdravlje obeležavanje novosadske racije astrologija korona virus gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević vlada srbije bez struje isključenje vode horoskop zodijak novosadsko porodilište bez vode klinika za ginekologiju i akušerstvo JGSP "Novi Sad" betanija raspored sahrana i ispraćaja izmena trase autobusa jkp lisje servisne informacije novi sad raspored sahrana novi sad novorođenčad Isključenje struje elektrovojvodina JKP Vodovod i kanalizacija