SAJMIŠTE

Ovaj deo grada dobio je naziv po Novosadskom sajmu koji se tu nalazi i na kom se tokom godine održavaju različite privredne, turističke i kulturne priredbe među kojima i Međunarodni poljoprivredni sajam, Sajam lova i ribolova, Salon knjiga i slično (pogledati: Od gradskog vašarišta do Poljoprivrednog sajma). 

 

 

Danas se u sklopu Kongresnog centra "Master" Novosadskog sajma nalaze izložbene hale, restoran, kao i kancelarije i brojnih kompanija. 

 

Na sajmištu su locirane i značajne zdravstvene ustanove – Klinički centar Vojvodine, Dečija bolnica, Medicinski i stomatološki fakulteti, Zavod za transfuziju krvi, nedaleko su Betanija i Jodna banja.

U ovom delu grada nalazi se Osnovna škola "Petefi Šandor". 

Sportski centar „Sajmište“ lociran preko puta Sajma, poseduje teren za fudbal, teniske terene, otvorene bazene, a zimi i malo otvoreno klizalište. 

 Ovde se nalaze hoteli Park (koji je ime dobio po Futoškom parku u čijoj se neposrednoj blizini nalazi), hotel Sajam i hotel Master

 

PK - Kvart u kvartu (pogledati Rečnik novosaCkih nedoumica)

Preko puta Sajmišta, u pravcu ka Detelinari, nalazi se kvart PK koji je taj naziv dobio po ulici Pariske Komune. Iako prepun grafita i murala navijačkih grupa, još uvek ne uspeva da u tome nadmaši „Detelinarce“. 

Isključenje struje Vreme u Novom Sadu sahrane Elektrodistribucija Novi Sad Spens servisne informacije novi sad vremenska prognoza novi sad javno komunalno preduzeće vodovod i kanalizacija betanija klinika za ginekologiju i akušerstvo jkp lisje novosadsko porodilište isključenja struje Hitna pomoć Republički hidrometeorološki zavod novorođenčad gradsko groblje sremski karlovci novi sad elektrovojvodina RHMZ JKP Vodovod i kanalizacija raspored sahrana novi sad bez vode servisne informacije Novo naselje novosađani bebe isključenje vode vremenska prognoza