AVIJATIČARSKO NASELJE

 Ovo naselje nazvano je po Avijatičarskom putu koji je vodio na nekadašnji aerodrom „Jugovićevo“ na kom je 1. juna 1950. godine postignut svetski rekord u broju izvedenih skokova padobranom. Rekorder, Janko Lutovac izveo je 137 skokova u danu među kojima se poslednji skok realizovao upravo na ovom aerodromu.  


Naselje predstavlja produžetak Detelinare, a nalazi se preko pruge kada se ide u pravcu Novog groblja.

Ulice su prepune tipski građenih kuća sa travnjacima i prelepim cvećem, a u jednom delu nalaze se i objekti kolektivnog stanovanja.

Kod okretnice „trojke“ (autobuske linije broj 3) nalazi se „zeleni most“ koji služi kao orijentir.

 Sada naselje izlazi na Bulevar Evrope gde se nalazi i Majevica, kasarna koja je nekada važila za najveći vojni aerodrom u Kraljevini SHS i koja je u direktnoj je vezi sa prvim pisanim tragovima o ovom naselju, osnovanom nakon Prvog svetskog rata.

 

raspored sahrana i ispraćaja bez grejanja Dom zdravlja vremenska prognoza novi sad isključenje grejanja servisne informacije novi sad gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević Republički hidrometeorološki zavod bez vode isključenja struje novorođenčad horoskop bebe raspored sahrana novi sad klinika za ginekologiju i akušerstvo bez struje jkp lisje Hitna pomoć novosadsko porodilište horoskopski znaci dnevni horoskop betanija novosađani sahrane novi sad jkp novosadska toplana isključenje vode JKP Vodovod i kanalizacija vremenska prognoza Isključenje struje elektrovojvodina