AVIJATIČARSKO NASELJE

 Ovo naselje nazvano je po Avijatičarskom putu koji je vodio na nekadašnji aerodrom „Jugovićevo“ na kom je 1. juna 1950. godine postignut svetski rekord u broju izvedenih skokova padobranom. Rekorder, Janko Lutovac izveo je 137 skokova u danu među kojima se poslednji skok realizovao upravo na ovom aerodromu.  


Naselje predstavlja produžetak Detelinare, a nalazi se preko pruge kada se ide u pravcu Novog groblja.

Ulice su prepune tipski građenih kuća sa travnjacima i prelepim cvećem, a u jednom delu nalaze se i objekti kolektivnog stanovanja.

Kod okretnice „trojke“ (autobuske linije broj 3) nalazi se „zeleni most“ koji služi kao orijentir.

 Sada naselje izlazi na Bulevar Evrope gde se nalazi i Majevica, kasarna koja je nekada važila za najveći vojni aerodrom u Kraljevini SHS i koja je u direktnoj je vezi sa prvim pisanim tragovima o ovom naselju, osnovanom nakon Prvog svetskog rata.

 

Vreme u Novom Sadu RHMZ servisne informacije novi sad sahrane vremenska prognoza novi sad novi sad javno komunalno preduzeće vodovod i kanalizacija novosadsko porodilište Elektrodistribucija Novi Sad klinika za ginekologiju i akušerstvo gradsko groblje vremenska prognoza JKP Vodovod i kanalizacija isključenja struje Republički hidrometeorološki zavod servisne informacije betanija novosađani elektrovojvodina bebe jkp lisje Isključenje struje Hitna pomoć Novo naselje raspored sahrana novi sad isključenje vode bez vode sremski karlovci Spens novorođenčad