AVIJATIČARSKO NASELJE

 Ovo naselje nazvano je po Avijatičarskom putu koji je vodio na nekadašnji aerodrom „Jugovićevo“ na kom je 1. juna 1950. godine postignut svetski rekord u broju izvedenih skokova padobranom. Rekorder, Janko Lutovac izveo je 137 skokova u danu među kojima se poslednji skok realizovao upravo na ovom aerodromu.  


Naselje predstavlja produžetak Detelinare, a nalazi se preko pruge kada se ide u pravcu Novog groblja.

Ulice su prepune tipski građenih kuća sa travnjacima i prelepim cvećem, a u jednom delu nalaze se i objekti kolektivnog stanovanja.

Kod okretnice „trojke“ (autobuske linije broj 3) nalazi se „zeleni most“ koji služi kao orijentir.

 Sada naselje izlazi na Bulevar Evrope gde se nalazi i Majevica, kasarna koja je nekada važila za najveći vojni aerodrom u Kraljevini SHS i koja je u direktnoj je vezi sa prvim pisanim tragovima o ovom naselju, osnovanom nakon Prvog svetskog rata.

 

Elektrodistribucija Novi Sad novosađani matičar novi sad nevreme bez vode Vreme u Novom Sadu sahrana detelinara novorođenčad elektrovojvodina isključenje vode bebe JKP Vodovod i kanalizacija klinika za ginekologiju i akušerstvo isključenja struje bez struje betanija servisne informacije Republički hidrometeorološki zavod gradsko groblje horoskop novosadsko porodilište sahrane jkp novosadska toplana horoskopski znaci jkp lisje vremenska prognoza servisne informacije novi sad raspored sahrana i ispraćaja raspored sahrana novi sad