SAJLOVO

Poznato još i kao Donje Sajlovo, naselje je koje u administrativnom smislu pripada mesnoj zajednici Jugovićevo

 U povelji ugarskog kralja Bele IV iz 1237. godine, pominju se dva naselja sa imenom Sajlovo (pretpostavka je da je originalno ime ovih naselja bilo Isailovo): Gornje sajlovo ili Sajlovo I - na području današnje Klise i Donje Sajlovo ili Sajlovo II - na području današnjeg Sajlova. 

U narodu postoji predanje da je na Klisanskom bregu nekada postojao manastir za koji se i vezuje ime Sajlovo, odnosno Isailovo - po monahu Isaiji, veoma poštovanom u narodu.

Moderno Sajlovo nastalo je u drugoj polovini 20. veka. Na levoj strani Rumenačkog puta 1974. godine osnovano je Novo groblje, a duž puta formirano je i ovo naselje.


Foto: commons.wikimedia.org

JKP Vodovod i kanalizacija dunav MUP Srbije sahrane raspored sahrana novi sad vremenska prognoza novi sad jkp lisje prognoza vremena Isključenje struje novosadsko porodilište isključenja struje servisne informacije novi sad betanija bez struje matičar novi sad servisne informacije novorođenčad novosađani Republički hidrometeorološki zavod elektrovojvodina isključenje vode gradsko groblje centralno groblje u Futogu JKP Gradsko zelenilo Vreme u Novom Sadu bebe klinika za ginekologiju i akušerstvo bez vode RHMZ Elektrodistribucija Novi Sad