SAJLOVO

Poznato još i kao Donje Sajlovo, naselje je koje u administrativnom smislu pripada mesnoj zajednici Jugovićevo

 U povelji ugarskog kralja Bele IV iz 1237. godine, pominju se dva naselja sa imenom Sajlovo (pretpostavka je da je originalno ime ovih naselja bilo Isailovo): Gornje sajlovo ili Sajlovo I - na području današnje Klise i Donje Sajlovo ili Sajlovo II - na području današnjeg Sajlova. 

U narodu postoji predanje da je na Klisanskom bregu nekada postojao manastir za koji se i vezuje ime Sajlovo, odnosno Isailovo - po monahu Isaiji, veoma poštovanom u narodu.

Moderno Sajlovo nastalo je u drugoj polovini 20. veka. Na levoj strani Rumenačkog puta 1974. godine osnovano je Novo groblje, a duž puta formirano je i ovo naselje.


Foto: commons.wikimedia.org

raspored sahrana novi sad JKP Vodovod i kanalizacija elektrovojvodina sremski karlovci klinika za ginekologiju i akušerstvo gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević Futog Isključenje struje Republički hidrometeorološki zavod jkp lisje crna hronika Vreme u Novom Sadu RHMZ novorođenčad bez vode dnevni horoskop isključenje vode servisne informacije novi sad isključenja struje betanija Elektrodistribucija Novi Sad novosadsko porodilište sahrane novi sad bebe horoskop servisne informacije NURDOR horoskopski znaci raspored sahrana i ispraćaja novosađani