Američki kutak Novi Sad

Kej žrtava racije 2 , Novi Sad

Broj telefona: 021 4722 840

E-mail: novisad@americancorners.rs

Website / FB stranica

Američki kutak u Novom Sadu počeo je sa radom 6. oktobra 2004. godine kao zajednički projekta Američke ambasade u Beogradu i Kulturnog centra Novog Sada i služi kao izvor informacija sličan gradskoj biblioteci. Korišćenjem kolekcije knjiga, časopisa, audio CD-ova i DVD-eva, Interneta i još važnije programa koji se organizuju, zainteresovani mogu da dobiju detaljnije i pouzdane informacije o Sjedinjenim Američkim Državama. Kolekcija Američkog kutka je multimedijalna i dostupna svim članovima, uključujući i elektronske čitače knjiga, tablete i iPadove koji omogućavaju pristup bogatim elektronskim kolekcijama. Prostor Kutka organizovan je tako da se u njemu mogu odvijati različiti programi poput radionica, predavanja, prezentacija, filmova, sastanaka i izložbi.

Kolekcija Američkog kutka sastoji se od knjiga koje su uglavnom na engleskom jeziku a koje uključuju romane, poeziju, eseje, stručnu literaturu kao i knjige potrebne za upis na Američke koledže. Pristup kolekciji Američkog kutka je besplatan i na raspolaganju svima koji su zainteresovani.

* tekst i fotogfrafija: Američki kutak
Spens javno komunalno preduzeće vodovod i kanalizacija isključenja struje jkp lisje klinika za ginekologiju i akušerstvo betanija vremenska prognoza bez vode novosađani bez struje servisne informacije novi sad Vreme u Novom Sadu isključenje vode Isključenje struje JKP Vodovod i kanalizacija elektrovojvodina odbojka novorođenčad RHMZ novi sad bebe Republički hidrometeorološki zavod novosadsko porodilište Novo naselje vremenska prognoza novi sad raspored sahrana novi sad Elektrodistribucija Novi Sad Hitna pomoć gradsko groblje sahrane