Američki kutak Novi Sad

Kej žrtava racije 2 , Novi Sad

Broj telefona: 021 4722 840

E-mail: novisad@americancorners.rs

Website / FB stranica

Američki kutak u Novom Sadu počeo je sa radom 6. oktobra 2004. godine kao zajednički projekta Američke ambasade u Beogradu i Kulturnog centra Novog Sada i služi kao izvor informacija sličan gradskoj biblioteci. Korišćenjem kolekcije knjiga, časopisa, audio CD-ova i DVD-eva, Interneta i još važnije programa koji se organizuju, zainteresovani mogu da dobiju detaljnije i pouzdane informacije o Sjedinjenim Američkim Državama. Kolekcija Američkog kutka je multimedijalna i dostupna svim članovima, uključujući i elektronske čitače knjiga, tablete i iPadove koji omogućavaju pristup bogatim elektronskim kolekcijama. Prostor Kutka organizovan je tako da se u njemu mogu odvijati različiti programi poput radionica, predavanja, prezentacija, filmova, sastanaka i izložbi.

Kolekcija Američkog kutka sastoji se od knjiga koje su uglavnom na engleskom jeziku a koje uključuju romane, poeziju, eseje, stručnu literaturu kao i knjige potrebne za upis na Američke koledže. Pristup kolekciji Američkog kutka je besplatan i na raspolaganju svima koji su zainteresovani.

* tekst i fotogfrafija: Američki kutak
Elektrodistribucija Novi Sad vremenska prognoza servisne informacije sahrana gradsko groblje novosadsko porodilište Vreme u Novom Sadu gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević bebe elektrovojvodina novosađani Isključenje struje JKP Vodovod i kanalizacija novorođenčad bez struje betanija RHMZ servisne informacije novi sad raspored sahrana novi sad raspored sahrana i ispraćaja bez vode horoskopski znaci matičar novi sad jkp lisje klinika za ginekologiju i akušerstvo sahrane isključenje vode isključenja struje horoskop Republički hidrometeorološki zavod