Univerzitet u Novom Sadu

Dr Zorana Đinđića , Novi Sad

Broj telefona: (021) 485 2000

E-mail: rektorat@uns.ac.rs

Website /

Univerzitet u Novom Sadu je jedini državni i najstariji univerzitet na teritoriji AP Vojvodine. Osnovan je Zakonom o osnivanju Univerziteta koji je donela Narodna skupština Narodne Republike Srbije 28. juna 1960. godine, a Zakonom o visokom obrazovanju (2005) osnivačka prava preneta su na Autonomnu Pokrajinu Vojvodinu, u okviru poverenih poslova koje obavlja APV.

Delatnost organizacija i upravljanje, kao i način finansiranja Univerziteta uređeni su Statutom Univerziteta u skladu sa Zakonom o visokom obrazovanju. Univerzitet i fakulteti u njegovom sastavu imaju obrazovnu i naučnu autonomiju.

 

matičar novi sad gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević raspored sahrana i ispraćaja isključenja struje sahrane Isključenje struje bez vode betanija gradsko groblje horoskopski znaci novosadsko porodilište horoskop isključenje vode vremenska prognoza elektrovojvodina bebe servisne informacije sahrana jkp lisje Elektrodistribucija Novi Sad Vreme u Novom Sadu servisne informacije novi sad novosađani novorođenčad Republički hidrometeorološki zavod bez struje raspored sahrana novi sad sremski karlovci JKP Vodovod i kanalizacija klinika za ginekologiju i akušerstvo