Prirodno-matematički fakultet

Trg Dositeja Obradovića 3 , Novi Sad

E-mail: info@pmf.uns.ac.rs

Website / FB stranica

Prirodno-matematički fakultet Univerziteta u Novom Sadu je obrazovna i naučna ustanova na kojoj se stiču znanja i obavljaju naučna istraživanja iz oblasti biologije, hemije, fizike, matematike, informatike, geografije, turizmološke struke i zaštite životne sredine na pet departmana: Departmanu za biologiju i ekologiju, Departmanu za fiziku, Departmanu za geografiju, turizam i hotelijerstvo, Departmanu za hemiju i Departmanu za matematiku i informatiku.

Fakultet je osnovan 1969. godine, mada počeci bavljenja prirodnim i matematičkim naukama na ovim prostorima dosežu u mnogo dalju prošlost.

Danas fakultet izvodi nastavu na osnovnim, master i doktorskim studijama iz oblasti: biologije, ekologije, zaštite životne sredine, fizike, astronomije, geografije, turizma, hotelijerstva, hemije, biohemije, matematike i informatike. Od 2007. godine, na PMF-u se školuju i strukovni optometristi.

*Tekst i fotografije preuzeti sa stranice: www.pmf.uns.ac.rs

 

raspored sahrana i ispraćaja servisne informacije novi sad klinika za ginekologiju i akušerstvo novorođenčad novosadsko porodilište Novosadska racija astrologija izmena trase autobusa isključenje vode sahrane novi sad isključenja struje Spens obeležavanje novosadske racije bebe zdravlje dnevni horoskop JKP Vodovod i kanalizacija horoskop horoskopski znaci gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević sremska kamenica servisne informacije saveti isključenja jkp lisje raspored sahrana novi sad betanija zodijak bez vode elektrovojvodina