CineStar

Sentandrejski put 11, BIG CEE , Novi Sad

Broj telefona: 0901 011011

Website /

CINESTAR SRBIJA
 
Kompanija Blitz-CineStar 2015. godine otvara prvi multipleks u Srbiji, CineStar Pančevo, nakon čega sledi i otvarenje drugih multipleksa: CineStar Zrenjanin i CineStar Novi Sad. Investicija CineStara i lokalnih investitora u ta tri projekta vredna je više miliona evra i donosi u Srbiju 18 sala sa ukupno 2800 sedišta.
STANDARDI - BIOSKOPI S PET ZVEZDICA
 
Multipleksi CineStar potpuno su digitalizovani bioskopi opremljeni prema najsavremenijim standardima koji uključuju wall-to-wall platna najrenomiranijih svetskih proizvođača (Harkness Screens, MDI-Strong) i najbolju svetsku audio-vizuelnu tehnologiju, koja uključuje Barco Series-II digitalne projektore, Doremi servere, RealD 3D tehnologiju, Dolby zvučne procesore, Crown audio pojačala i JBL zvučnike. 
 
Uz standardnu vrhunsku opremu dvorana, CineStar je uveo i tzv. eXtreme dvorane, specijalni CineStar format koji garantuje veće platno, jači zvuk i jači doživljaj filma. U eXtreme dvoranama, koje su standard u svakom CineStar bioskopu bez obzira na veličinu, slika se projektuje iz najmodernijeg Barco projektora koji je zaslužio mesto u Ginisovoj knjizi rekorda kao najsvjetliji bioskopski  projektor na svetu, na platnima koja su premazana srebrom, kako bi se povećala količina svetla koje se reflektuje nazad u publiku. U eXtreme dvoranama je uveden audio sistem, tzv. 3D zvuk. Auro 11.1 razvijen je u Barco-vom Auro Technologies i pretvara surround zvuk u potpuno virtualno iskustvo 3D zvuka, pri čemu zvukovi dolaze iz čak 11 smerova.