SKCNS Fabrika

Bulevar despota Stefana 5 , Novi Sad

Broj telefona: 021 6350 744

E-mail: office@skcns.org

Website / FB stranica

Ustanova studentski kulturni centar Novi Sad je Ustanova učeničkog i studentskog stadarda, čiji je osnivač AP Vojvodina i koja je na budžetu Ministarstva prosvete Republike Srbije, čijeg direktora na četvorogodišnji mandat postavlja Izvršno veće AP Vojvodine, koje postavlja i Upravni i Nadzorni odbor Ustanove.

Programsko delovanje Ustanove odvija se kroz književno, pozorišno, muzičko i likovno stvaralaštvo, insistiranjem na pravim umetničkim vrednostima, čime vrši obrazovnu ulogu kod mladih ljudi. Posebno mesto pripada mladim talentima i njihovom afirmisanju.

Osim redovnih kulturnih programa u toku meseca, koji podrazumevaju koncerte, izložbe, govorne programe i izdavačku delatnost, SKC producira i sledeće velike projekte:

RITAM EVROPE! / proslava Dana Evrope i Dana pobede nad fašizmom
FILMSKI FRONT / prvi vojvodjanski festival male i nezavisne filmske produkcije!
NS STRIP VIKEND / prvi festival stripa u Vojvodini!
TO BE PUNK. / prvi punk festival u Srbiji!

U proleće 2010. SKCNS je dobio u zakup napušteni magacin, koji će služiti kao programski prostor (Fabrika), površine 430 kvadratnih metara u Kineskoj četvrti (Bulevar Despota Stefana 5).

Posle 17 godina kao gost organizator Ustanova Studentski kulturni centar Novi Sad je pred novim izazovom i obavezom da održi i podigne kvalitet dosadašnje produkcije (koncerte klasične i alternativne muzike, govorne programe, pozorišne predstave i izložbe, do brojnih muzičkih izdanja, knjiga, strip albuma...) u čemu će nam Fabrika svakako pomoći.

(tekst i fotografija preuzeti sa: http://www.skcns.org/)