Apel građana koji žive pokraj "Autokopa"

17. avgust 2018. | Bezbednost

Poštovana redakcijo, obraćamo Vam se povodom objekta bivšeg "Autokopa" u ulici Futoški put 24a koji je već godinama zapušten od strane odgovornog lica i vlasnika, odnosno grada Novog Sada u kojem su prebivalište pronašle osobe bez prijavljene adrese stanovanja narkomana, sitnih narko dilera, odbeglih robijaša, lopova i ostalih marginalnih pripadnika stanovništva.

Navedene osobe, osim što obavljaju svoje "poslove" na očigled svih stanara susednih zgrada i konstantnom kršenju opšte bezbednosti i komunalnog mira, paljenjem vatre, skladištenjem sekundarnih sirovina, gomilanjem đubreta i slično, dovode ceo blok u veliko izvorište zaraze vršenjem nužde u prostorijama "Autokopa", bacanjem medicinskog otpada, špriceva i igala. Gomilanjem otpadaka od hrane navlače pacove koji se slobodno šetaju i dvorištem objekta zajedno sa navedenim osobama. Vatrogasne službe su već nekoliko puta gasile razbuktale vatre u objektu, policijske patrole su skoro svakodnevne zbog različitih krivičnih i komumalnih prekršaja. Ukupno 76 stanara okolnih zgrada je već pisalo peticiju za uklanjanje ovog objekta i udaljavanje ilegalno useljenih osoba u "Autokop" međutim, grad Novi Sad se oglušio o zahteve svojih građana koji se svakim danom sve manje i manje osećaju nesigurno u svom dvorištu, ulici i komšiluku.

Molimo Vas za medijsku pomoć da se ovaj gorući problem reši, da se ovaj ogoljeni i kontaminirani objekat ukloni od strane vlasnika, grada Novog Sada i da se iskoristi zemljište za izgradnju nekog komunalno komercijalno korisnog objekta, recimo, parka, parkinga ili sportskog kompleksa koja će biti od koristi građanima Novog Sada.

Megafon #357

Megafon #357

Megafon #357

Megafon #357

Oceni vest:
7
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj predmet još uvek nije komentarisan

Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.