Bulevar Evrope šetalište bez ijedne česme

10. novembar 2018. | Rad gradskih preduzeća

Primetio sam da duž celog keja, dužine 5 km (u jednom pravcu kad se pešači) postoje 3 česme (doduše nepravilno raspoređene). Ove česme su vrlo korisne pogotovo leti da čovek može da se umije i osveži. Kamo sreće da postoji i u centru neka česma na trgu (osim Dunavskog parka). Kako na keju prođe jako puno ljudi, što pešaka, što biciklista i rekreativaca ovo je značajna stvar za sve. Ali nije svuda tako.

Na bulevaru Evrope i najnaseljenijem delu grada (Detelinara) postoji staza za šetaće i bicikliste, ali ne postoji ni jedna česma. Grad nije uvideo da se ovde dešava isto što i na keju. Ukupna duzina "štrafte" koja se koristi za šetnju je dužine 3,3km (u jednom pravcu) tj. od Futoškog puta do okretnice na Rumenačkom putu. Iako nema trim stazu, navika je građana ovog dela grada da upražnjavaju svoje aktivnosti kao i na keju (roleri, trčanje, šetanje, šetanje pasa, bicikl i rekreativno vežbanje - kako i ovde postoje sprave za rekreativce, kao i dva sportska terena uz stazu). Ovo je "mali kej" tako reći, na kojem postoje isto tako lepo uređene staze sa kantama za smeće, klupama i redom drveća za one stanovnike koji nemaju mogućnosti da budu na keju (Detelinara i Novo Naselje).

Na sve ovo samo nedostaju dve česme.

Megafon #394

Oceni vest:
8
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Pele

  pre 563 dana i 12 sati

  Nema ni parkinga takodje, niti dovoljno klupa...

  Oceni komentar:
  1
  7
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.