Da zasija i Dom zdravlja u ovo Zlatno doba (za 2-3 godine)

08. februar 2020. | Zdravstvo

Čini se da je, što prema praćenju pojedinih Fejsbuk grupa a što prema nekim ličnim zapažanjima, zavladala panika među, većim delom, stanovnicima Limana a i ostalih delova grada. Cela gužva vezana je za renoviranje doma zdravlja na Limanu IV!

Ono što je, meni lično, privuklo pažnju je činjenica da, u poredjenju sa domovima zdravlja u Zmaj Ognjena Vuka i na Novom naselju, ovaj izgleda sasvim solidno. Moglo bi se slobodno reći da druga dva gorepomenuta izgledaju kao šupe naspram njega! U najavi je da će radovi, u najboljem slučaju, trajati 400 dana, da će dom zdravlja biti zatvoren a lekari raspoređeni po celom gradu, Petrovaradinu i Sremskoj Kamenici!!! U prevodu – u narednih 400 dana vladaće haos!!!

U komentarima sam pročitala da je zgrada bila renovirana pre 2-3 godine, da pacijenti zakazani od pre mesec i više dana nemaju pojma gde će im lekari biti raspoređeni, da se, što naši najstariji sugrađani što majke sa decom a bez automobila pitaju kako će bolesni lutati po drugim dispanzerima? Jedna gospođa je lepo primetila da je pre par godina renoviran i dom zdravlja Crveni signal, da je sav u mermeru a da radi samo pre podne jer posle podne nema ko da radi! Postavlja se pitanje da li je ovo moglo, logistički, i drugačije da se reši ne bi li se pacijentima olakšalo lečenje? Da li je ovo renoviranje bilo neophodno ako uzmemo u obzir da ima i prečih objekata kojima je neophodna sanacija?

Ko će se, ako se ovakav trend vezan za nedostatak lekara nastavi, vratiti da radi u toj zgradi? I za kraj – skoro dve godine renoviranja, ogromna cifra poreskih obveznika, državne bolnice i domovi zdravlja ostaju bez lekara i medicinskog osoblja, preko 50.000 ljudi ostaje bez matičnog dispanzera, sve više postaje normalno odlaziti kod privatnog lekara bez obzira na uplaćene doprinose, privatizuje se sve, malo po malo... Mislite o tome.

Megafon #692

Oceni vest:
13
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Pametnjakovic

  pre 232 dana i 10 sati

  Ovo se radi sa namerom da se zdravstvo prebaci na privatno, lecice se ko ima novca...
  Zdravstvo je propalo,kao i penziono koje ceka ista sudbina.
  Ovaj dom zdravlja je obnovljen i gornja dva sprata ce biti data privatnicima - koji ce da naplacuju. Zato je i obnovljen, neko ga je ukibicovao :)
  Sada je prelazni period sa drustvene svojine i socijalizma se prelazi na kapitalizam iliti privatnu svojinu, zato se sve rasprodaje.
  Namerno nisu rekli gde su lekari da bi smanje masu koja dolazi na preglede - to se radi planski. Zato je ukinuta i vojna bolnica. Samo da pobede na izborima pa ce svima postati jasno. Ovo pisem da se spremite na mnogo gore koje nailazi a vidim da je vecina naivna. Znaci use i u svoje kljuse i razmisljajte sada kako cete za par godina da se lecite. Pozdrav iz daleka i pamet u glavu!

  Oceni komentar:
  1
  18
 • ivanka

  pre 221 dan i 18 sati

  izgleda da se Novi sad ,
  deli na Centar i Limane...Sve se svodi na uredjenje ta dva dela grada ...Zgrada Dom zdravlja na N.Naselju nije sređivana otkad je ozidan...8ako izuzmemo krečenja ili proširavanja-smanjivanja pojedinih prostorija,,,S R A M O TA, Sad su lekare iz Zmaj OV preselili na Naselje a u njihove prostorije stavili Limance...dva poslau mesto jednog, što gospoda sa Limana nisu privremeno na Naselju... Znači Naselje je za grad NA KRAJ SVETA

  Oceni komentar:
  0
  1
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.