Dokle teror petardama?

14. januar 2022. | Novosađani – vrline, mane, navike

Znam da sam već kritikovala prekomernu upotrebu pirotehnike u Novom Sadu, ali praznici su prošli. Prošla i jedna i druga Nova Godina i Božić a petarde i dalje pljušte, bar ovde u predgrađu. Izgleda, pošto je ovde relativno mirno i tiho, što je i jedna od retkih prednosti nas koji živimo dalje od centra, mi moramo svake noći da trpimo i salve petardi direktno ispod prozora stambenih zgrada.

Možda to nekom deluje kao ništa, ali verujte, posle dve nedelje svake večeri od 17 h do posle ponoći eksplozija petardi koje ne prestaju (praćeno lavežom svih prestravljenih pasa u kraju), direktno ispod prozora presedne vam i praznik i petarde i omladina koja ih baca.

Videla sam preko dana, neki od tih što bacaju su deca, i koji roditelj daje deci od 10tak godina eksploziv u ruke meni nije jasno! Uz opasnost da postanem "Karen" zvala sam policiju par puta jer mi je već dosta da se osećam kao da sam na ratištu svako veče. Kazne su poprilične bar nešto da ode u budžet grada. Prošlo vreme, a satima kasnije i dalje pucnjava. Dokle?

Hoće li neko da kazni više ove što bacaju? Ko su ta deca koju roditelji puštaju noću da bacaju eksplozive ljudima ispod prozora? Mrzite me slobodno, ali ja još uvek imam i traume od bombardovanja 1999. na koju me sve ovo podseća, a samo oni koji bacaju petarde uživaju u tome, svi ostali ne. Ne znam kako oni sa psima opstaju jer psi podivljaju posle svake eksplozije. Dokle više? Hoće li neko konačno reagovati?

Grad Kulture, kakva ironija!

Biljana

Foto: Ilustracija/ Pixabay.com

Megafon #1586

Oceni vest:
19
7

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Pezos

  pre 260 dana i 16 sati

  Dajte, gospođo, ako svi trpimo teror psećeg izmeta i njihovih bahatih vlasnika tokom cele godine, zar ne mogu i oni pola meseca zvuk vatrometa i petardi? Treba grad podeliti na dva dela, sa vlasničkim psima i bez njih.
  Na stranu to za pse, ja baš volim da čujem zvuk petardi i vatrometa, uvek me podseti na najsrećniji period u godini — praznike. Niste jedini u ovom gradu a ukusi su različiti, mi Vas zbog toga ne osuđujemo ali nemojte ni Vi nas zbog pola meseca. Grad kulture podrazumeva toleranciju a Vama to nedostaje.

  Oceni komentar:
  31
  13
Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.