Eksplozija, požar, povređen radnik, a niko ništa ne piše!

03. decembar 2021. | Rad gradskih preduzeća

Možda nije pravo mesto ali barem negde da se čuje.

Pretpostavljam da ste svi vi dragi sugrađani primetili radove po gradu, prekopane pešačke trotoare i slično. Na Grbavici je sve preorano pošto MTS postavlja preko potrebne optičke kablove, neću ulaziti u to da li su ti radovi potrebni to je stvar ličnog mišljenja. Želim samo da skrenem pažnju na način izvođenja radova.

Nisam sigurna da li iko nadzire te radove i da li se išta planski radi. Sumnjam u smišljeno izvođenje radova s obzirom na događaje. 

U sredu uveče ko se našao u ulici Miše Dimitrijevića mogao je osetiti mio miris kanalizacije koja je šikljala na sve strane. Pored mesta bio je mini bager i njihove iskopine koje su načinili u toku dana. Da li su direktno krivi i šta je tu konkretno bilo ne znam tačno .Ali znam šta se dogodilo u ulici Zorana Petrovića juče i o tome niko nije obavestio javnost.

Radnik je u rovu probio gasnu cev, varnica koju je mašina bacala je upalila gas, došlo je do manje eksplozije i plamena koji je dosezao do drugog sprata vile. Radnik je bio izložen direktnom plamenu. Ugašen je pukom srećom pošto je neko od prisutnih stanara imao pp aparat. Da li je čovek živ ili ne niko od stanara ne zna ali je bio u užasnom stanju.

Da li je probijena cev adekvatno sanirana ni to se ne zna, mi radnike JKP Gasa nismo videli u toku dana a rupa je zatrpana. Šta se dešava niko živ ne zna. Bilo bi lepo kada bi neko objavio šta je sa čovekom. Ko je kriv za takav propust i da li će kvar biti adekvatno saniran.

Nakon što je čitatejlka poslala ovaj Megafon, kontaktirali smo preduzeća "Novi Sad – GAS" i "Telekom Srbija" i pitali ih ko je izvodio radove u ovoj ulici, šta se tačno dogodilo i da li je neko povređen. Njihove odgovore prenosimo u celosti: 

Kada se nezgoda dogodila?

Nezgoda se dogodila 2.12.2021.oko 12h u ulici Zorana Petrovića između broja 16 i 14.

Radnici kojeg preduzeća su izvodili radove?  

Radnici preduzeća "Biz Pronet" su bili na lokaciji. Pri izvođenju građevinskih radova, na dubini od 40cm su naišli na instalacije gasovoda, koje nisu imale upozoravajuću traku. Istog momenta su obavestili Novi Sad Gas da su oštetili instalacije, nakon čega su predstavnici kompanije Novi Sad Gas izašli na lice mesta. Na njihov zahtev je započeto proširenje radnje jame, a da pri toj intervenciji nije isključen dovod gasa. Svi ti radovi su izvođeni na zahtev i u prisustvu ekipe iz Novi Sad Gasa.

Da li je bilo i koliko povređenih?  

Trojica povređenih, jedan iz Biz Proneta, dvojica iz Novi Sad Gasa.

Koje su posledice nezgode i da li su sanirane?

Zaposleni iz Biz Proneta ima opekotine na licu, nije životno ugrožen i po rečima lekara neće imati posledice. Zaposleni iz Novi Sad Gasa nemaju teže povrede. Šteta na gasovodu je sanirana.


Foto:
 čitaoci portala

Megafon #1499

Megafon #1499

Oceni vest:
9
7

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Krle

  pre 295 dana i 1 sat

  I sad će neko reći da su to HEROJI koji su se žrtvovali da do stanova dođe... spasonosna optika!

  Oceni komentar:
  3
  3
Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.