FOTO: Bezakonje na delu, nikog nije briga!

22. septembar 2023. | Ostalo

U Petrovaradinu na adresi Koste Nađa 1, na prvi pogled legalno, zida se zgrada.

Naime, dozvola za izgradnju postoji i moram priznati da smo se svi u komšiluku, kad smo na slici videli projekat, oduševili što ćemo umesto stare, ruinirane kuće, dobiti lepu novu zgradu koja je u skladu sa onim što je dozvoljeno.

Sam projekat je naizgled ok dizajna, ali na terenu se dešava sasvim druga izgradnja koja je i veća i potpuno u neskladu sa arhitekturom Majura, starog i vrednog dela Petrovaradina koji treba očuvati. 

Na tabli vidimo jednu sliku, ali na gradilištu se dešava nešto potpuno drugačije.

Kao prvo, na spratnost koja je dozvoljena, napravili su ravan krov što ne sme u Starom Majuru, a onda su odgore počeli da zidaju terasu.

Terase se prave i sa ulične strane fasade što, niti je dozovljeno, niti je bio u projektu.

Upoznali smo Građevinsku inspekciju sa ovim problemom, ali su nas, narodski rečeno "otkačili"...  Naime, posle mesec i po dana od prijave nisu ništa učinili, a kada smo došli ponovo, rečeno nam je da će osoba koja je zadužena za taj predmet izaći na teren kad se vrati s godišnjeg, a tada će zgrada već biti skoro gotova.

U pitanju je kuća u kojoj je biblioteka, ali su se izvođači radova i tu "snašli" – prepolovili su kuću, ostavili deo u kom je biblioteka, a ostalo su porušili. Brinemo se šta će biti i sa preostalim delom. 

Očajni smo! Ovde svako radi šta hoće i gde hoće...

Šta nam vrede zakoni kada se ne poštuju?

Megafon #2561

Megafon #2561

Megafon #2561

Megafon #2561

Megafon #2561

Megafon #2561

Oceni vest:
13
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Xgari

  pre 70 dana i 23 sata

  Evo na telepu gradilista zauzimaju komplet trotoare.. nemaju ljudi kuda da prodju.. stari, deca, majke sa malom decom i biciklisti, svi po putu prolaze mimoilazeci kamione, bagere i automobile.
  Ko prezivi pricace. Divlji zapad

  Oceni komentar:
  1
  50
 • @ Xgari

  pre 70 dana i 5 sati

  Prijavite gradskij građevinskoj inspekciji.

  Oceni komentar:
  1
  14
Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.