FOTO: Da li EPS potkrada građane?

13.01.2023. - Status megafona # 2174 je promenjen u zatvoreno

11. januar 2023. | Ostalo

Poštovani sugrađani, vreme je da se stane u kraj banditima iz Elektrovojvodine Novi Sad. Primetio sam da su mi računi za struju iz meseca u mesec sve veći i veći, da bi u novembru i decembru "eksplodirali". Nakon toga, odlucio sam da slikam brojilo svaki dan. 

Branko

Megafon #2174

Megafon #2174

Megafon ZATVOREN!

Megafon # 2174 je zatvoren uz sledeći komentar...

Iz Elektrodistribucije Novi Sad, povodom ove prijave stigao je odgovor:
Povodom objave na vašem sajtu pod naslovom „Da li EPS potkrada građane“, a u kojoj je izražena sumnja na uvećanu potrošnju električne energije registrovane na mernom mestu u Novom Sadu, Braće Ribnikar br. 48/12, EDB 1412901440, obaveštavamo Vas sledeće:

Ovlašćena lica Ogranka Elektrodistribucije Novi Sad dana 13.01.2023. godine izvršila su kontrolu mernog mesta i vanredno očitavanje mernog uređaja. Kontrolom je potvrđeno da su priključak, merno mesto i priključenje na mrežu u tehnički ispravnom stanju. Očitani podaci su uredni i usklađeni međusobno sa podacima prikupljenim prilikom prethodnog, redovnog očitavanja mernih uređaja. O predmetnoj kontroli je sačinjen i zapisnik.

Uvidom u pregled očitavanja brojila po obračunskim periodima počev od maja 2020. godine zaključno sa decembrom 2022. godine, evidentno je da je za svaki mesec status redovno očitan "R". Ako se dodatno analiziraju struktura i količine utrošaka na VT i MT ne uočavaju se bitna odstupanja potrošnje električne energije.

Oceni vest:
24
8

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • mare

  pre 548 dana i 10 sati

  Naravno, i onda ako uspes da dokazes skinu ti odokativno po njihovoj proceni uz obrazlozenje da popisivac nije dobro ukucao...pa gde prodje,prodje...uzas

  Oceni komentar:
  5
  63
 • Ružica

  pre 547 dana i 23 sata

  Kradu, kradu. I ja sam primetia, pa kontrolisala. Za iste dnevne aktivnosti elektro uređaja danas utrošeno 4 kw sutradan 2 kw.
  Ali, tu smo - gde smo. A tek kada dođu ,,naslednici" ovih lopova, koji, kako vidim, žestoko pripremaju svoje sinove da preuzmu njihova mesta i lopovluk, pa to neće biti kraja.

  Oceni komentar:
  8
  58
 • Svetlana

  pre 547 dana i 23 sata

  Ja u staroj kuci od el aparata nemam nista osim frizidera i sporeta koji retko kad koristim jer nisam uglavnom tu i celo leto mi je stizalo oko 800 din i za oktobar mi stigne isto i nisam platila odmah da bih spojila racune za okt i novembar i zajedno platila i za novembar mi stize racun od 17800 a pisalo je kao dug iz prethodnog perioda 8000 i nesto znaci umesto 800 i nesto oni stavili 8000 i nesto i za novembar oko 7000 sto je nemoguce moram ici u elektrovojvodinu da ulozim zalbu jer je nemoguce da sam toliko potrosila

  Oceni komentar:
  9
  38
 • Maja

  pre 547 dana i 22 sata

  Ријешите се њиховог безобразлук тако што сами очитавате и пријављујете потрошњу. Када сам ушла у нов стан, никад усељаван, дошла ми је потрошња 400kW. Мислим, господо, кога то шаљете да (не)очитава струју. Додуше, када сам се жалила на шалтеру и показала им фотографије сата, исправили су, али од тада сама пријављујем и до сада није било проблема.

  Oceni komentar:
  9
  21
 • Predrag

  pre 547 dana i 19 sati

  Imate na sajtu broj kol centra, pozovite i prijavite kvar i obavezno naglasite da želite da budete prisutni tokom kontrole. Moguće da je brojilo neispravno i da ga treba zameniti (uz potpisan ugovor o garantovanom snadbevanju, ta zamena je besplatna). Ovo treba da bude prvi korak, a ne Megafon.

  Oceni komentar:
  16
  16
 • Inzenjer elektrotehnike,smer energetika, usmerenje elektro-energetski sistemi

  pre 547 dana i 17 sati

  Nikakav problem ovde ne postoji. Slikao vise od 24h kasnije u danima kad je potrosnja velika. Budalastina.
  A ako neko krade gradjani kradu. I bas bih voleo da mi neki genije objasni kako to EPS krade.
  I ne, ne radim u EPS-u.

  Oceni komentar:
  50
  22
 • Kiki

  pre 547 dana i 12 sati

  Ne ne kradu , otimaju pokuopovali milionske kuce po Londonu

  Oceni komentar:
  5
  19
 • Helena

  pre 547 dana i 12 sati

  Sve je počelo kad su nam menjali satove. Ja sam uporedili potrošnju u kw pre toga i posle i imam svakog meseca od 200 do 300 kw više iako imam tri potrošača manje.

  Oceni komentar:
  5
  18
 • D

  pre 547 dana i 10 sati

  @Kiki
  Ko je baždario opremu? "Država". Eto tako mogu da kradu.

  Oceni komentar:
  4
  19
 • Mila

  pre 547 dana i 10 sati

  Jednom sam prijavila stanje, pa posle toga poslali kontrolu jer je ispalo da smo proizveli struju. Prijavljujte sami stanje , popisivači ili ne rade ili odokativno određuju.

  Oceni komentar:
  1
  12
 • Kiza

  pre 547 dana i 2 sata

  Kada ne prijavljujete sami, a nema kontrolora svakog meseca, oni prepisuju prosečnu godišnju potrošnju. Nikome nije ista potrošnja u januaru i julu. Na kraju, kada jednom godišnje neko i dođe u kontrolu, ili sami prijavite očitavanje, ne naplate vam dok ne dođete do tih kilovata. Dakle, kao da ste platili unapred, te kilovate ćete ionako potrošiti, naravno, bitno je da to primetite i prijavite. Ne možete biti nezainteresovani za to, ipak je to elektronika i kvari se, a oni nemaju 6500000 operatera koji idu svako kod svog klijenta, da sami proveravaju. U vašoj je nadležnosti da prijavite problem.

  Oceni komentar:
  2
  5
 • Дијана

  pre 545 dana i 22 sata

  Ко нас ј... Сутра да буду избори,опет ћемо њих поставити да нас воде.

  Oceni komentar:
  0
  5
 • Maks

  pre 343 dana i 11 sati

  Kradu i to kolko im se hoce a kad uhvatite fol nisu dobro ocitali. I onda nastaje pakao da dobiješ obeštećenje. I tako u krug. Aman ljudi budimo svesni svi kradu jer nema kome da odgovaraju kad oni upravljaju našim životima

  Oceni komentar:
  0
  2
Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.