FOTO: Fascinantna bahatost prodavnice na Novom naselju

10.01.2023. - Status megafona # 1441 je promenjen u zatvoreno

06. novembar 2021. | Ostalo

Brico je odlucio da pola pešačke staze pripada njima i ogradio se kao da je kazneno-popravni dom. Ukoliko im je neko dao dozvolu za ovo, onda to ovaj slučaj čini još neverovatnijim.

Samo bahato i na štetu građana!

 Đura

Megafon #1441

Megafon #1441

Megafon ZATVOREN!

Megafon # 1441 je zatvoren uz sledeći komentar...

Moram da pohvalim Brico jer su se ipak dozvali pameti i pomerili ogradu kojom su bili bahato ogradili veci deo pesacke staze. Ne znam da li su se opametili sami ili ih je opametila inspekcija, ali je najbitnije da je ograda pomerena.

Oceni vest:
33
5

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • novi sad

  pre 504 dana i 6 sati

  prijavite inspekciji. isto radi i novi sad gas i njihov prvi komsija.

  Oceni komentar:
  5
  35
 • N

  pre 504 dana i 6 sati

  Njihov kraj parcele ! Izvedu geometra, ograde i rese problem kradje njihove robe ispred objekta. Nekad gradjani bolje da gledaju svoja posla nego sto slikaju brico s imovinu

  Oceni komentar:
  51
  13
 • Djura

  pre 503 dana i 12 sati

  Gospodine N, vi mora da ste slabovidi i da pritom ne razlikujete pesacku stazu, koja je javna povrsina, od necije privatne svojine. Gradjani mogu da slikaju sta god zele, a vas komentar me je definitvno naterao da ovo prijavim i inspekciji.

  Oceni komentar:
  3
  29
 • @N

  pre 503 dana i 10 sati

  Могуће да су урадили у оквиру своје парцеле, можда.
  Међутим, да ли су те радове пријавили инспекцији и добили дозволу за њих, и да ли су постигли све урбанистиче, саобраћајне, противпожарне ...итд. услове? И да ли су их повредили, узурпирањем пешачке стазе? Пешачке стазе су ваљда предвиђене урбанистичким планом у тим габаритима?
  Тај паркинг, улица, вероватно и пешачка стаза јесу грађени од пара грађана, и стога итекако јесу њихова посла.
  Или по тој вашој логици предлажете да и град огради своју имовину, па нек се у Бриколаж стиже хеликоптером?
  Опет ако није њихова парцела, онда да кренемо лепо свако од нас да огради по део пешачке стазе у граду и почне да користи у приватне сврхе.

  Oceni komentar:
  5
  15
 • PL

  pre 503 dana i 10 sati

  Gospodine Đuro, pešački stazu je finansirao vlasnik objekta, a ne grad i napravio ju je na svojoj parceli. A pomenuta ograda je postavljena na regulacionoj liniji tj predstavlja ogradu objekta. Kao što ljudi ograđuju kuće. Samo ste džabe zvali inspekciju i trošili kredit na telefonu...

  Oceni komentar:
  19
  8
 • Djura

  pre 503 dana i 9 sati

  Gospodine PL (N?), ako ste upravu onda ovo nije grad nego divlji zapad, zato što se urbanističkim planom predvide pešačke staze i putevi, koje naravno finasira grad, a placevi mogu počinjati eventualno od ivice pešačke staze. Po toj logici ispada da su na tom potezu sve pešačke staze u privatnom vlasništvu sto zvuči zaista neverovatno.

  Sve i da je to nekim čudom istina, ovaj potez Brika je zaista jadan i može da služi kao izuzetno loš primer odnosa prema gradu kao i prema njihovim kupcima. Osim što je jadan potez, primera radi, sada neko ko kupi nešto kabastije u toj radnji moraće taj predmet da utovari u kola tako što ce da stoji na putu i blokira saobracaj, ili da pokuša to da uradi sa onoga što je ostalo od pešačke staze i da time rizikuje da slučajno ošteti tudji ili svoj automobil. U svakom slučaju, ovo je izrazito bedan potez vašeg poslodavca. Kako god da okrenete, ne mozete naći opravdanje za ovakve postupke krajnje bahatosti.

  Oceni komentar:
  4
  22
 • PL

  pre 503 dana i 4 sata

  Djuro, svako ima pravo da svoj plac ogradi kako želi u granicama koje su lako utvrdive. Ako se malo uozbiljite i dođete na samu lokaciju, videćete da pored drugih objekata u tom nizu, nema pešačke staze. Nema zato što grad to nije ni finansirao ni izvodio radove. Ispred objekta koji je predmet ove priče, vlasnik je o svom trošku napravio i trotoar i parking. Ali kako je to kod nas uobičajeno, najlakše je pričati i lupetati o stvarima za koje niste ni pokušali da dobijete informaciju.

  Oceni komentar:
  7
  8
 • Mrazon

  pre 502 dana i 18 sati

  Komunalna inspekcija već duže vremena ne radi svoj posao. Pored ovoga imamo veliki broj kafića koji uzurpiraju više prostora nego što im je odobreno. Često niste u stanju da prođete dečijim kolicima i morate izlaziti preko biciklističke staze ili vam neke njihove žardinjere
  i cvetni aranžmani stoje i ako se zna koliko treba da ostane naj manja širina trotoara. Hajduk Veljkova, bulevar parijarha Pavla itd.

  Oceni komentar:
  0
  8
 • Djura

  pre 502 dana i 17 sati

  @PL
  To znaci da ste gradili deo staze i parking na gradskom zemljištu. Za to ste sigurno morali da pribavite neku dozvolu i prilozite projekat na osnovu kojeg vam je grad odobrio to da radite. Rekli ste npr. da cete napraviti pesacku stazu od 2m + parking, pa ste onda naknadno tu istu stazu smanjili na 1m. Vi ste ovim potezom promenili namenu tog vaseg parceta zamljista u odnosu na ono za sta ste dobili dozvolu. Za takav projakat originalno vam verovatno ne bi ni izdali dozvolu i ostali bi ste bez parkinga ispred objekta jer za njega ne bi bilo mesta u ovom obliku. Pored kazne, pravi potez grada bi bio da vam sada ukine taj parking ispred objekta i da od njega napravi pesacku stazu.

  Oceni komentar:
  3
  10
 • Дејан

  pre 502 dana i 16 sati

  @PL. Паркинг и део тротоара се налази на катастарској парцели 10753/1, која је у јавној својини града Новог Сада.
  Похвално је што је власник то средио, ако је то урадио по закону са дозволама и у складу са важећим урбанистичким планом и свим условима.
  Али то није урадио на својој парцели.

  Можда је на том месту где је сад паркинг била предвићена зелена површина и дрворед? Град као власник те парцеле може планирати и радити на тој парцели шта хоће ал у складу са законом

  Исот тако на својој парцели може да изводи радове и власник исто у складу са законом, и како сте написали та ограда се налази у габаритима парцеле. Међутим, да ли су ови радови пријавњени и задовоњили комуналне, противпожарне и остале услове? Рецимо, колики је овај пролаз између паркираних аутомобила и ограде да ли је по стандарду и колико то угрожава безбедност пешака?
  Просто не изгледа добро, не чини се да је то урађено баш по правилима.

  Ако се власник већ одлучио да има ту паркинг и троторар на обострану корист и купаца и своју, али не може да испоштује законске норме. Е онда мора нечег да се одрекне, тротоара или паркинга. Боље тако него да направи проблем.
  Рецимо овакав проблем: Ако се одрекне тротоара, излаз из аутомобила је директно на улицу, и купци робу утоварују директно са улице, колико је то сигурно? А сад га је смањио, и самим тим је мање сигурно.

  Господине PL, о томе се овде пише и коментарише. А не о томе да се неком ускраћује право на приватну својину, које и треба да имате и да га користите и да будете добри домаћини.

  Oceni komentar:
  3
  10
 • N

  pre 502 dana i 3 sata

  "Slabovid" mozda jesam ali jedva cekam tu inspekciju kad izadje i utvrdi da je njihova parcela i trotoar koji su sami napravili zbog vas gospodine djuro i nisu ga se odrekli ni pre a ni posle postavljanja ograde cak podelili opet sa vama gospodine djuro. To sto ste vi oslobodili grad i mislite da ste pametni a i dalje ribate kupus ispred ulaza zgrade.....molim vas svoja posla gledajte a ako vec imate vremena onda redom prijava za svakog komsiju brico s-a mozda vas odlikuje predsednik sto vrsite inspekcijski nadzor savesno!

  Oceni komentar:
  4
  0
 • Djura

  pre 501 dan i 14 sati

  @N
  Ono kad ides od megafona do megafona i ostavljas komentare pokazujuci svima koliki si primitivac. Pre se ti uklapas u profil osobe koju bi predsednik odlikovao.

  Oceni komentar:
  1
  5
Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.