FOTO: I dalje ista opasnost, nadležni ne reaguju

02. decembar 2021. | Bezbednost

Pre izvesnog vremena postavljena je ista tema u ovoj rubrici, ali do sada nažalost ništa nije urađeno.

Reč je o delu trotoara u Kosovskoj ulici, ispred broja 41, gde su čunjevi počupani, te taj deo trotoara automobili koriste za parkiranje, zaustavljanje, prolazak i vožnju kao da je to deo ulice, a ne trotoar. Neretko se viđa i da prelaze preko zelene površine koja se tu nalazi.

Pešaci, a najviše deca su ugroženi jer automobili tim delom prolaze izuzetno brzo i trube ljudima i deci da se sklone, kao da se pešaci nalaze na putu, a ne oni (automobili) na trotoaru.

Oko 17h, kada roditelji dolaze po decu u vrtić koji se nalazi u zgradi u Kosovskoj 41, redovno je trotoar prepun automobila koji na jednom kraju trotoara uđu, stanu, odu po dete, vrate se, te produže dalje i na drugom delu izađu na ulicu (jer čunjeva nema ni na jednom kraju trotoara). Dok se ta sva radnja odvija pešaci i roditelji sa decom su prinuđeni da se sklanjaju ispred auta jer je vozačima postalo opšteprihvaćeno da se neometano kreću tim delom trotoara.

U nekoliko navrata je apelovano na nadležne sa se ovaj problem reši, ali situacija se ne menja.

Da li će se čekati da neko nastrada pa će se onda postaviti čunjevi koji su nekada tu postojali ili će nadležni da reaguju na vreme?

Sugrađanin

Megafon #1498

Megafon #1498

Megafon #1498

Oceni vest:
25
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Duško

  pre 55 dana i 11 sati

  Budi čovek, dođi autom po dete... Kad se završi četvrti čas, ispred škole p. Šandor prohodna samo po jedna traka zbog roditelja koji odvode decu kolima i parkiraju na cestu...

  Oceni komentar:
  2
  7
 • Strah

  pre 54 dana i 20 sati

  Malo niz ulicu na cosku je napravljen parking a do parkinga kola dolaze preko trotoara!

  Oceni komentar:
  1
  5
 • nema deda mraza

  pre 54 dana i 11 sati

  @dusko
  ispred skole nikola tesla ni jedna traka nije prohodna ujutro u 7.15
  odgajaju idiote. nece ostaviti dete dva metra od ulaza vec svako vozilo stane naspram ulaza

  Oceni komentar:
  1
  10
Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.