FOTO: Ima li nešto u gradu što nije zagrađeno, što se na silu ne "renovira" i "ulepšava" bez potrebe

31. mart 2022. | Rad gradskih preduzeća

Novi Sad sve više postaje neprepoznatljiv... Radovi su se poslednjih godina i, posebno, meseci baš skoncentrisali u Stari grad.

Posle rušenja Velike pečurke, Komunalne banke, i mnoštva lepih kuća s dušom, dobili smo ružnu pumpu, ogromnu Pupinovu palatu i druge građevine pored kojih se čovek kome je Novi Sad nekad bio po meri oseća, u najmanju ruku, neprijatno.

Poslednjih meseci radi se zgrada preko puta Suda, nova zgrada Suda koja bolje da se zvala Skadar na Bojani, oduzeta nam je jedna od retkih zelenih površina kod Izvršnog veća da bi se izgradila podzemna garaža (a kad će početi radovi, videćemo), planiraju se mostovi, a sad se OPET renovira i Dunavski park.

Dobro jutro, Novi Sade, ograđeni grade (FOTO)

Dokle se stiglo sa izgradnjom novosadske Palate pravde (FOTO i VIDEO)


Naravno da treba da se obnovi trava koju je i ove zime uništila Ledena šuma, ali renoviraju se klupe, staze i čuvena česma.

Ovo "gradilište" je veoma neuredno, zatvoren je jedan ulaz u park, večeras je i pala ograda, rastureno je stepenište, a sve to kamenje se nalazi tu negde, "na izvol'te".

Pitam se kada ćemo mi, obični, a u stvari izgleda građani drugog reda u našem gradu, konačno moći da uživamo u lepoti ovog parka u pauzama nekoliko Ledenih šuma i renoviranja.

Dozvolite nam da se opustimo u ovoj oazi a vi se bacite na neko drugo mesto i renovirajte ono što zaista treba i posadite neko pravo drvo i napravite novi park, a ne uništavanje stare.

Dora

Megafon #1696

Megafon #1696

Megafon #1696

Megafon #1696

Oceni vest:
20
2

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • NS

  pre 832 dana i 4 sata

  Centar im je naročito zanimljiv pa se takmiče ko ce vecu buku i cirkus da napravi. Vrhunac apsurda je da se iz istog budzeta finansija obnova D. parka i ledena suma koja ga godinama unistava. Zarad profita propadaju obelezja grada poput tvrdjave i parka. Ne bi me cudilo da i u parku naprave neku zgradu i/ili parking.

  Oceni komentar:
  2
  23
 • Dax

  pre 826 dana i 20 sati

  Glasajte i dalje za sns..

  Oceni komentar:
  0
  2
Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.