FOTO: Kad frižideri uz kioske zauzmu više od pola trotoara

10. jul 2019. | Rad gradskih preduzeća

Javljam se ispred foruma NSBuild.rs gde kao jednu od tema imamo i "Naličje grada", nešto poput vaše rubrike "Megafon", gde članovi prenose trenutne probleme i nedostatke u gradu.

Primećeno je odnedavno izuzetno bahato postavljanje frižidera uz Corner kioske, koji zauzimaju po više od polovine trotoara bez ikakvog smisla i reda.

Prijavili smo slučaj inspekciji, raspitali se o svim pravilnicima i dozvolama koje treba da poseduju, pa ćemo videti...

Moguće je da bi ova tema bila korisna za objavu radi dizanja svesti preko "Megafona" i apela službama pošto imate širi auditorijum, a verovatno bi se i još građana uključilo sa svojim snimcima sličnih kioska.

Konkretno, samo ova dva koja imamo snimljena su iz Puškinove i sa ugla Narodnog fronta i Šeksipirove.

Ako bude značajno za sam članak pronašli smo na sajtu Grada sledeće:

GRADSKA UPRAVA ZA KOMUNALNE POSLOVE

"U Odseku za upravne poslove obavljaju se poslovi koji se odnose na vođenje upravnog postupka za zauzimanje javne površine za postavljanje objekata i uređaja na javnim površinama"

ODLUKA O UREĐENJU GRADA NOVOG SADA ("Sl. list Grada Novog Sada", br. 67/2017) "III POSTAVLJANJE OBJEKATA I UREĐAJA NA JAVNOJ POVRŠINI

Član 85: Objekti i uređaji privremeno se postavljaju na javnu površinu na osnovu rešenja o odobrenju (u daljem tekstu: odobrenje) koje donosi Gradska uprava, uz prethodnu saglasnost Komisije.

8. Rashladni uređaj Član 117"

Megafon #502

Megafon #502

Oceni vest:
16
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Milivoje

  pre 325 dana i 21 sat

  Šta reći osim ruglo. Oduzimanje javne površine "staze za pešake" koja služi za bezbedno kretanje pešaka predstavlja veliki problem. Prelaskom pešaka na stazu za bicikliste ugrožava se njihov život. Koga za ovo da krivimo? Komunalnu inspekciju ili vlasnika objekta? Isti ovakav slučaj se nalazi na bul. Oslobođenja kod Adiko banke .

  Oceni komentar:
  0
  22
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.