FOTO: Lepa komšijska inicijativa na Limanu

18. januar 2021. | Novosađani – vrline, mane, navike

U pitanju je inicijativa pokrenuta od strane upravnice zgrade u Narodnog fronta 55 i stanara zgrade pored (Narodnog fronta 55B).

U sredu uveče, radnici obližnjeg supermarketa "Idea" izneli su pet jelki sa busenom koje su im ostale na lageru. Stavili su ih pored teretnog ulaza i na papiru pored napisali su "Uzmite slobodno". To veče, susedi su jelke preuzeli i odneli u jednu od zgrada. Kako je sledeći dan, u četvrtak, bio verski praznik, planirana akcija sadnje usledila je u petak.

Vredni susedi iz zgrada u Narodnog fronta 55, 55B i Balzakove 37 iskopali su rupe na mestima gde je drveće nedostajalo i zasadili su mladice. Prostor oko njih vraćen je u prvobitno stanje, mladice su zalivene, a kraj je postao bogatiji za pet novih četinara.

Stanari okolnih zgrada obradovali su se novom zelenilu u svom kraju i zahvalili su se inicijatorima. Susedi se takođe zahvaljuju trgovinskom lancu "Idea" na daru i pozivaju sve ostale sugrađane i društveno odgovorna preduzeća da organizuju slične akcije sadnje preostalog novogodišnjeg drveća.

Nadamo se da će se mladice primiti i da će ih stanari, kao i ljudi koji kroz ovaj kraj prolaze, čuvati, održavati i držati svoje ljubimce podalje od istih, budući da njihova mokraća štetno utiče na četine i korenov sistem mladih jelki.

Stefan

Megafon #1020

Megafon #1020

Megafon #1020

Megafon #1020

Oceni vest:
43
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Pinčika

  pre 43 dana i 11 sati

  Lepa akcija, ali da li su stanari pitali "Gradsko zelenilo" da li se tu smeju saditi jelke? U ovom gradu se sve radi u skladu sa strukom i propisima, pa ako ovo nije...stići će rešenje o obavezi uklanjanja ili jednostavno radnici GZ će ih počupati.

  Oceni komentar:
  15
  4
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.