FOTO: Lepotica s naslovnice promenila lice

05. maj 2022. | Ostalo

Ili kako će Novi Sad u težnji da bude velegrad postati palanka...

Zgrada koja je jedan od arhitektonskih simbola našeg grada i to, za razliku od novoizgrađenih, ona je, bar nekad bila pozitivna simbol, više ne izgleda isto...

Da ne dramim, nije to nešto što ne može da se popravi (za sada), ali nikad se ne zna kad će našim sugrađanima pasti na pamet da urade nešto što neće moći da se popravi.

Naime, kako smo pre nekoliko godina saznali na sajtu Gradnja.rs, zgrada nekadašnjeg Stoteksa, a sada TC Bazaar izašla je na naslovnoj stranici prestižnog arhitektonskog magazina "Piranesi". Tada su neki od nas saznali i da je "Stoteks je nekada bila najveća robna kuća u Novom Sadu i Vojvodini, a smatrala se jednom od najlepših trgovačkih kuća u nekadašnjoj Jugoslaviji".

"Projektovao ju je za trgovačko preduzeće Stoteks ljubljanski arhitekta Milan Mihelič, 1972. godine u modernističkom stilu sa jasnim arhitektonskim obeležjima ideologije tog vremena. U to vreme smatrana je za najbolje slovenačko arhitektonsko delo modernog doba. Robna kuća otvorena je zvanično 1984. godine, a od tada je više puta menjala ime. Sada se zove tržni centar Bazaar", pisalo je u navedenom tekstu.  

Ova zgrada živi i to je lepo, ne zove se više robna kuća već tržni centar, ima tu i drugih lokala, firmi i sl... Nije problem ni što je kafić sa kog povremeno odzvanjaju narodnjaci, nadam se da će koliko- toliko poštovati neko pristojno radno vreme preko leta, ali zašto su, pobogu, morali da zastakle taj krov? 

Shvatite da to nije isto i da ovako zgrada više nije tema za naslovnicu, ovako je tema za jefitnu reklamu za provod mladih.

Dora

Megafon #1738

Megafon #1738

Oceni vest:
22
4

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Kiza

  pre 51 dan i 20 sati

  Dakle , Dora je carica . Ništa u ovom gradu joj ne promakne ...Novosađani čuvajte se da ne prođe vašom ulicom . Dežura i noću .

  Oceni komentar:
  0
  0
Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.