FOTO: (Ne)odnošenje baštenskog otpada

14. septembar 2022. | Rad gradskih preduzeća

Fotografije sam snimio u nedelju, nakon što sam dao svoj "skromni doprinos" lepšem izgledu našeg grada, tačnije delu grada koji se zove Adice. Reč je o baštenskom otpadu, nagomilanom tokom poslednjih desetak dana, koji bi mi građani, nakon propis(a)nog vezivanja, ili odlaganja u kutije i džakove, trebalo da iznesemo ispred svojih kuća. Iako na sajtu Gradske čistoće stoji uredno ažuriran kalendar sa redosledom odnošenja baštenskog otpada, oni to ove godine nisu učinili nijednom. NIJEDNOM!

Više puta sam ih zvao i svaki put mi je rečeno da nisu u mogućnosti da to učine. Takođe mi je rečeno da ZA ODNOŠENJE BAŠTENSKOG OTPADA NISU PLAĆENI! Zaključak je, dakle, da se svodi na njihovu dobru volju i volontiranje?

Žalio sam se komunalnoj inspekciji/policiji. Rečeno je da će preduzeti potrebne mere. Kada sam nakon tri nedelje ponovo pozvao, jer se ništa nije desilo, obavešten sam da će, ukoliko ne odnesu smeće, morati da plate kaznu.

Ne znam od kojih para će platiti kaznu, pošto nemaju para ni za obavljanje redovnih obaveza (kalendar sa sajta Gradske čistoće), ali to nije moja briga. Moje je da uredno, kao i do sada, plaćam svoje obaveze i da baštenski otpad, kog će biti mnogo više, s dolaskom jeseni, odlažem na divlje deponije, jer je, kao što znamo, paljenje lišća i baštenskog otpada zabranjeno, tj. kažnjivo.

p.s. Prošle godine jednom je odnešen baštenski otpad. JEDNOM!

 

Goran

Megafon #1969

Megafon #1969

Megafon #1969

Oceni vest:
17
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Una

  pre 10 dana i 12 sati

  Roditelji mi žive na Telepu i baštenski otpad sa Telepa odnose veoma retko. U avgustu sam nazvala pozivni centar gradske čistoće, da se raspitam kada će ponovo poslati ekipu da pokupe otpad koji se u međuvremenu osušio i usmrdeo, a gospođa na centrali mi je rekla da ne zna i da se ne nerviram, samo da mi je to najveća briga u životu. Ostala sam u neverici!

  Oceni komentar:
  0
  3
Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.