FOTO: Opasnost na mostu Varadinska duga!

28.10.2020. - Status megafona # 885 je promenjen u zatvoreno

05. oktobar 2020. | Bezbednost

Ovo je jako opasno!

Zarđali i raspadnuti delovi ograde Varadinskog mosta. Na fotografijama je leva strana kad se ide iz Novog Sada ka Petrovaradinu. Tako je skoro celim dužinom, manje ili više. Na nekim delovima je još uvek sačuvano, ali negde je na svakih metar-dva ovako.

Nadam se da se neko dete neće slučajno uhvatiti za "ogradu".

Očigledno je da oni koji bi trebalo da se pozabave ovim ne idu peške preko mosta... 

Megafon #885

Megafon #885

Megafon #885

Megafon #885

Megafon ZATVOREN!

Megafon # 885 je zatvoren uz sledeći komentar...

20. oktobar:
Zamena zarđalih i oštećenih delova ograde mosta: http://www.mojnovisad.com/vesti/foto-nakon-nase-objave-i-kontaktiranja-nadleznih-sanira-se-ograda-na-varadinskom-mostu-id36231.html

13. oktobar:
Povodom našeg pitanja upućenog PR službi Grada Novog Sada o bezbednosti Varadinskog mosta, stigao nam je sledeći odgovor:

– Trenutno je u toku postupak preuzimanja prava svojine nad Varadinskim mostom pošto isti još uvek nije u nadležnosti Grada Novog Sada, zbog čega nije bilo moguće ni planirati sredstva za veće radove na održavanju mosta. Međutim, to ne znači da se ne radi na sanaciji manjih oštećenja. Na osnovu inspekcijskih naloga izvode se interventni radovi, kao što su tokom prošle godine obavljeni radovi na popravci oštećenih metalnih i gumenih delova na dilatacionim spojnicama na kolovozu mosta. U saradnji sa Gradskom upravom za inspekcijske poslove sagledaćemo sve mogućnosti da se izvrši popravka ograde na mostu. Ponavljamo da radovi većeg obima na mostu još uvek nisu u nadležnosti Grada Novog Sada. Varadinski most je tokom 2000. godine gradila Republička direkcija za obnovu zemlje, koja ima rešenje o privremenom korišćenju mosta, a čiji je pravni sledbenik Građevinska direkcija Srbije. Grad Novi Sad preduzima sve potrebne mere da se u što kraćem roku izvrši prenos prava svojine nad Varadinskim mostom, a čim ovaj postupak bude sproveden, u budžetu Grada planiraće se sredstva za značajniju sanaciju mosta – navodi se u saopštenju iz Kabineta gradonačelnika koje je potpisala Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije.

Oceni vest:
23
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Новосађанин

  pre 702 dana i 16 sati

  ЈКП "Пут" је заменио делове ограде који су били оштећени.

  Oceni komentar:
  0
  1
Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.