FOTO: "Prestonica kulture" i oštećenih staza

25. mart 2021. | Rad gradskih preduzeća

Prazan centar grada u noćnim časovima naveo me je da obratim pažnju na trotoare po kojima hodamo. U stvari, prvo sam skoro upala u rupu, a onda sam i otvorila četvore oči.

Da krenem od te "rupe". U pitanju je Zmaj Jovina ulica i to, što bi rekli "posred srede". Možda grešim, ali rekla bih da je to poklopac kanalizacije koji se proteže duž cele ulice, ali je ono što je jako čudno to što je on u sredini taktilne staze koju bi tebalo da koriste osobe sa invaliditetom. I tako, slepa ili slabovida osoba (koja nije "naučila" da u Novom Sadu to baš ne ide tako kako bi tebalo da bude sa taktilnim stazama), prati linije i saplete se o rupu, odnosno poklopac "kanalizacije" koji je na dva mesta u ovoj ulici oštećen i praktično upao u kanal.

Druga stvar je čuveni behaton koji je ulegnut, klapće kad se hoda po njemu, ko ne diže dovoljno noge, može i da zapne. Napominjem da su sve fotografije snimljene u Dunavskoj, Zmaj Jovinoj ulici, a dve su fotkane ispred bioskopa Arena – znači najstroži centar.

I treća stvar – ajde što je jedan šaht ispred Arene loše "izolovan", odnosno okružen rupama i takođe potencijalno opasan za pešake, a onda i pogodan za traženje odštete od grada, ali polomljena ili počupana klupa tu gde bi trebalo da je bude i povađen behaton ili šta god to bilo, na mestima gde smo decenijama čekali društvo sa kupljenim kartama za bioskop, grickali kokice... Ma, nije ni bitno šta smo radili. Strašno je što se ovo zove neka prestonica kulture i, da pitam gospodu iz Grada, koga oni lažu? Ovo je sramota na šta liči naš Novi Sad!

Dora

Megafon #1101

Megafon #1101

Megafon #1101

Megafon #1101

Megafon #1101

Megafon #1101

Megafon #1101

Megafon #1101

Megafon #1101

Megafon #1101

Megafon #1101

Oceni vest:
28
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj predmet još uvek nije komentarisan

Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.