FOTO: Problem s biciklima vezanim za gelendere u hodniku

04. jul 2019. | Ostalo

Molim za objašnjenje – ko je nadležan za nepravilno korišćenje hodnika zgrade? Stanujem na petom spratu i uporno imam problem sa biciklima koje stanari vezuju za gelendere hodnika pa moram da se provlačim do sopstvenog stana.

Skupštini stanara ne vredi slati obaveštenja jer ih ne čitaju. U zgradi su uglavnom podstanari. Ostavljala sam više puta obaveštenja, ali rezultata nema.

Megafon #496

Oceni vest:
5
6

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Nina

  pre 397 dana i 16 sati

  A što nema biciklane, gde da se ostavljaju?

  Oceni komentar:
  4
  22
 • Ja

  pre 397 dana i 16 sati

  Komunalna policija je zadužena za ovo. Zakonom je zabranjeno ostavljanje stvari na hodnicima.

  Oceni komentar:
  19
  12
 • Dragana

  pre 397 dana i 15 sati

  A bicikli su toliko široki da morate da se provlačite! ?Dokle ide to prokletstvo i netolerancija! ? Zar nije dovoljno što u zgradama nemamo nikakve pomoćne prostorije, pa moramo još i jedni drugima po glavi skakati!?

  Oceni komentar:
  13
  51
 • podbarac

  pre 397 dana i 13 sati

  nemaš ti problem sa biciklima već sa sobom

  Oceni komentar:
  15
  48
 • Nemanja

  pre 397 dana i 7 sati

  Ovaj problem se rešava tako što se na skupštini stanra donese odluka da se prikupe pare za izgradnju adekvatnog mesta za odlaganje biciklova unutar ili izvan zgrade. Ostavljanje biciklova u hodniku nije navika koju treba podsticati jer se na taj način oštećuje i prlja unutrašnjost zgrade i remeti prohodnost hodnika u hitnim slučajevima kao što je požar dolazak hitne pomoći itd. Kada bi neko ostavio automobil na sred ulice jer nema obezbeđenog parking mesta bio bi sankcionisan isto treba da se tretira svako drugo prevozno sredstvo ili lična imovina fizičkog lica. Voznju bicikla treba podsticati, ali ukoliko nema obezbeđenog mesta za odlaganje bicikl se odlaže na terasu kao i svaki drugi predmet u ličnom vlasništvu.

  Oceni komentar:
  2
  19
 • biciklman

  pre 396 dana i 21 sat

  cemu drama...bicikli su bas uredno vezani, i po slici se ne bi reklo da se bas provlacite do stana. Komsijski je ne biti nadzak i pustiti ljude da lakse zive.

  Oceni komentar:
  8
  16
 • Novosađanka

  pre 396 dana i 13 sati

  Verovatno nemaju gde da ih ostave. I kod mene tako komsije ostavljaju bicikle ali ne vidim šta je tako strašno. To je bicikl a ne mini traktor. Ako je zgrada kao moja prosto nemaju gde. Te stare zgrade nemaju nikakvo rešenje za bicikle što je razlig zašto nemam bicikl, a baš bi mi dobro došao. Malo tolerancije nađite rešenje kao kućni savet ne morate odmah da ih prijavljujete.

  Oceni komentar:
  4
  10
 • MRACNI-1

  pre 396 dana i 11 sati

  STANARI BI TREBALI DA IMAJU BAR MALO MEDJUSOBNOG RAZUMEVANJA,I DA BUDU TOLERANTNI,A TO IH BAREM NISTA NE KOSTA.NAJTEZE JE BITI DOBAR COVEK U SVAKOM TRENUTKU I NA SVAKOM MESTU!

  Oceni komentar:
  7
  8
 • Goci

  pre 395 dana i 22 sata

  Hodnik se tretira kao zajednička prostorija i stanari tu nemaju pravo da drže lične stvari..

  Oceni komentar:
  1
  8
 • Goci

  pre 395 dana i 22 sata

  https://www.paragraf.rs/propisi/odluka_o_kucnom_redu_u_stambenim_zgradama.html

  Oceni komentar:
  2
  0
 • Casovnicar

  pre 395 dana i 21 sat

  Cemu frka, zgrade su nam uredjene, svaka ima biciklanu, podrume i potrebne parkinge. Urbanisticki grad nam "sjajno" izgleda da sad moramo kukati na jedan bicikli vezan za gelender,pih

  Oceni komentar:
  3
  0
 • nema deda mraza

  pre 394 dana i 19 sati

  pa kada dodici ne prave biciklane ni terase

  Oceni komentar:
  1
  3
 • nema deda mraza

  pre 394 dana i 19 sati

  iz prikazanog se vidi da ima mesta za prolaz

  Oceni komentar:
  2
  4
 • M

  pre 393 dana i 21 sat

  moj sprat. bajkovi uopste ne smetaju. msm da tuda bez problema i sa kolicima za bebu moze da se prodje. komsinica dokona.. :)

  Oceni komentar:
  6
  2
 • Milan Forgiarini

  pre 393 dana i 11 sati

  Draga komsinice, bicikl je u ovom gradu preko potrebna stvar na korist prirodi i nama. Vezati bicikl za gelender je najmanje sto se moze ucuniti da i sutra bude vas. Zajednicke prostorije davno smo pretvorili u lokale, a nove zgrade umesto da su ponos Novog Sada najcesce su sramota za ljudsko dostojanstvo te bicikl mozete drzati ili uz gelender ili ispod kreveta. Kako je meni ispod kreveta smesten alat, bicikl vezujem za gelender. Molio bih Vas za vise razumevanja i kupite bicikl da zajedno teramo tocak.

  Oceni komentar:
  7
  5
 • haralampije

  pre 376 dana i 21 sat

  Ajoj, ako nemate biciklanu u zgradi, pusti ljude, na ulici ostavis bajs uvece, ujutru te saceka jedan tocak.

  Oceni komentar:
  2
  0
 • Iva

  pre 275 dana i 10 sati

  Pa ako vocim tenk i nemam gde da ga parkirm to mi daje za prava da ga parkiram u hodniku. Na šta to liči? Ja vozim motor pa ga ne parkiram u hodnik.

  Oceni komentar:
  0
  1
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.