FOTO: Šta nas čeka u šumici kod Rektorata – uređenje ili seča?

29. oktobar 2020. | Rad gradskih preduzeća

Kako vidim u vašoj današnjoj vesti, grad je odlučio da uredi park kod novosadskog Univerziteta, tačnije kod Rektorata. Jako bih volela da mogu da verujem u to da će sve biti izvedeno kako "bog zapoveda" i da će nam park koji lično vrlo često posećujem, biti još lepši, a što ja najvažnije, i zeleniji.

Svesna sam i da ima starih stabala i da je MOŽDA neka neophodno i ukloniti, ali, prateći dosadašnji rad na ozelenjavanju našeg grada, ono što je najuočljivije je to da se uklanjaju odrasla stabla velikih krošnji a sade mladice koje često ne požive nekoliko meseci, posebno zato što se u većini slučajeva i ne održavaju.

Kada sam čula da su radnici Zelenila označavali stabla uz komentar da će biti seče, obišla sam park i fotografisala. Primetila sam između 15 i 20 stabala koja su označena žutom tačkom ili crvenom oznakom X što znači da će neka od tih stabala biti posečena a u zamenu ćemo dobiti, pretpostavljam, mlade biljke kojima će trebati godine i godine da dostignu bar pola visine postojećih. 

Takođe, među fotografijama ćete videti i primer drvca koje je posađeno na toj lokaciji i koje je još živo a nekoliko metara od njega stoje samo daske koje su nekad bile potpora drvetu koje više ne postoji. U daljini se vide drveće koje je posađeno pre više godina i koje uglavnom ima samo estetsku funkciju. 

I još jedna važna stvar – spominju se neki novi sadržaji koji će obogatiti park pa ne bih volela da se ponovi situacija iz Limanskog parka koji je, em osakaćen, em mu sleduje neki ugostiteljski objekat. 

Gospodo iz Grada, molim vas, jednom, prijatno nas iznenadite, budite odgovorni i prema nama ali i prema sebi i svojoj deci! 

Dora

Megafon #922

Megafon #922

Megafon #922

Megafon #922

Megafon #922

Oceni vest:
27
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj predmet još uvek nije komentarisan

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.