FOTO: Stanje učionica u OŠ "Jovan Jovanović Zmaj" u Sremskoj Kamenici

14. maj 2019. | Školstvo

Dobar dan. Želim da skrenem pažnju na stanje učionica u "Jovan Jovanović Zmaj" u Sremskoj Kamenici. Potpuno je nebezbedno za decu.

U učionici gde pohađaju nastavu đaci prvaci I3 je stanje alarmantno. Podne obloge otpadaju i deca zapinju za obloge i povređuju se. Zatim, zavese na prozorima ne funkcionišu i kada Sunce sija kroz prozor, decu ometa tokom nastave jaka svetlost i toplota koja prodire kroz stakla. Žalosno je to da u 21. veku i doba kompjutera, tableta... deca nemaju ni najosnovnije uslove za rad.

Pre 25-30 godina mi u ulozi učenika smo imali lepše i opremljenije učionice. Poslao sam pre 3 nedelje e-mail gradonačelniku Novog Sada, a vezano za ovaj problem u Sremskoj Kamenici u osnovnoj školi i nisam dobio nikakav odgovor. U školi je odgovor na trenutno stanje da škola nema novac za saniranje i renoviranje učionica.

Pitam se, kako država ima nocac za kružni tok koji se gradi u Sremskoj Kamenici, kao i sređivanje parka u istoj, a nema novca za renoviranje učionica za učenike koji su naša budućnost. Žalosno je što se na televiziji prikazuje modernizacija škola, uvođenje tableta za nastavu, a nemaju ni najosnovnije uslove u učionicama.

Megafon #466

Megafon #466

Oceni vest:
12
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Sasa roditelj

  pre 162 dana i 6 sati

  Dobili smo odgovor u vezi sa renoviranjem učionice.Direktor O.Š. JOVAN JOVANOVIĆ ZMAJ ,rekao je da neće biti izdvojen novac za rešavanje problema na koji smo mi kao roditelji skrenuli pažnju.
  Sada,kada smo dobili odgovor,mi roditelji pokušaćemo sami da se organizujemo i da sami sakupimo novac za podne obloge,pa da naša deca bar bezbedno koračaju ka budućnosti.
  Odgovornima,direktoru,gradonačelniku Novog Sada i ministarstvu prosvete se zavhaljujem NA NIČEMU I NA NEBRIZI O DECI.

  Oceni komentar:
  0
  1
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.