I Bog zaboravio novosadsku novorođenčad?

20. mart 2020. | Gradska uprava – (ne) funkcionisanje administracije

Nešto malo pre izbijanja pandemije korona virusa, u Novom Sadu se desio hakerski napad na gradsku upravu. Grad je u međuvremenu sanirao štetu u JKP "Informatika", tako da su računi građanima stigli na vreme. Međutim, Gradska uprava za socijalnu i dečiju zaštitu, konkretno Uprava za dodatak na decu, (a verovatno jos uvek i mnogi delovi Uprave), ovih dana trudnicama i porodiljama ne prima i ne obrađuje zahteve za isplatu porodiljskog bolovanja, sa obrazloženjem da je pao sistem i da nista drugo ne mogu da kažu. Ja vas pitam, šta je sa novosadskim bebama koje se rađaju ovih dana i sa njihovim roditeljima, da li se IKO i dalje bavi dizanjem sistema, te da li ikoga u Gradskoj upravi zanima kako ce se snalaziti ti roditelji sa bebama bez porodiljskih plata (pogotovo u novonastaloj situaciji), te kako ce platiti te račune "Informatike", za koje je sistem tako revnosno podignut i koji su poslati?

PS. Dizanje sistema i elektronska obrada zahteva su poslovi koje radnici mogu da rade i izolovani, bez kontakta sa strankama i bojazni od zaraze.

Foto: Ilustracija/ Pixabay.com

Megafon #735

Oceni vest:
13
2

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj predmet još uvek nije komentarisan

Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.