Iskustvo sa karticom zdravstvenog osiguranja

04. avgust 2017. | Rad gradskih preduzeća

25.11.2016. godine uplatio sam 469,00 dinara (umesto 400,00 dinara da bi mi se kartica dostavila na kućnu adrsu) za izradu kartice zdravstvenog osiguranja. Čekao mesecima, ništa se ne dešava, i na kraju 01.08.2017. godine odem u Socijalno, šalter 1, da proverim šta se dešava.

Vrla ljupka devojka ukuca moj jmbg u sistem i konstatuje da je kartica izrađena, poslata na moju adresu, ali pošto me poštar nije našao ista je vraćena i željno me iščekuje na jednom od šaltera da je lično preuzmem.

Na moje pitanje, a gde su mojih 69,00 dinara razlike dobijam odgovor da se obratim pošti. Na navedeni odgovor dajem primedbu da poštar nije ostavio žuti papirić sa obaveštenjem da preuzmem pošiljku.

Sutradan odradim visinske i kondicione pripreme za višesatno čekićanje u Socijalnom, izvadim broj i posle prethodno pomenutog višesatnog čekanja (letnji dan do podne, kao u narodnoj pesmi) napokon preuzmem pomenutu karticu, svoju i od prijateljice.

Pogledom na koverat konstatujem da ni nesrećni poštar nije kriv, jer je uneta pogrešna adresa, odnosno broj zgrade, 8 umesto 8a. Prijateljici stavljena stara adresa.

Verujem da je od nas nekoliko miliona stanovnika minimum 1 milion isto ovako prošlo, to pomnožimo sa 69...rezultat izračunajte sami.

E sad, postavljam pitanje gde su mojih 69,00 dinara i kome da se obratim za povraćaj Socijalnom ili Pošti, zbog čega svaki put Socijalnom ostavljamo odštampanu očitanu Ličnu kartu kada tamo sede polupismeni šalterski radnici?

Kada je u novembru prošle godine počelo elektronsko podnošenje prijava za izradu Zdravstvenih kartica preko euprave to je bilo objavljeno u svim medijima kao revolucionarna vest. Došlo je do opterećenja sistema i naravno padanja, da bi ga rasteretili ukinuta je e-usluga elektronskog zakazivanja registracije vozila.

Zbog čega o tome nismo obavešteni putem medija nego smo to saznali na teži način?

Megafon #234

Oceni vest:
3
2

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj predmet još uvek nije komentarisan

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.