Iz ugla trgovca

07. decembar 2018. | Ostalo

Da li ste, poštovani kupci, znali da sa druge strane kase stoje ljudska bića, a ne nekakvi hologrami, roboti ili šta god?
To su ljudi na koje nemate prava da vičete, urlate, da ih vređate i omalovažavate, nemate prava da vređate njihovu inteligenciju a ni bilo šta slično. Nemate pravo da ih nazivate pogrdnim imenima.
Pre nego što se pošteno istresete na nekoga od trgovaca, razmislite malo da li bi ste Vi voleli da se neko tako ponaša prema Vašem sinu, sestri, majci... Da li biste voleli da Vas svaka druga osoba posmatra sa visine, da misli da znate da računate do 10 i da dalje od latiničnog pisma niste naučili? Za tom kasom ne rade nepismeni i neobrazovani ljudi, kao što većina Vas misli. Na žalost, većina trgovaca ima fakultetsku diplomu.
Zato, prelistajte bonton, rešite se predrasuda, skinite kapu, skinite slušalice,naočare za Sunce,i glasno kažite: "Dobar dan" kada ulazite u trgovinu, pokušajte da budete ljubazni. Nije teško.

 

Megafon #407

Oceni vest:
7
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Goran Stankovic

  pre 162 dana i 10 sati

  Koliko puta mi se desilo da kasirke u Albi ne kažu "Dobar dan" kada ja pozdravim. Ima svakakvih kupaca, ali ima i nadrndanih kasirki. Srećom možemo da biramo radnje koje nam odgovaraju.

  Oceni komentar:
  2
  12
 • No name

  pre 157 dana i 21 sat

  Gorane,a da li Vam se nekad desilo da vas te iste kasirke omalovazavaju, vredjaju, da Vas po neka od njih pljune ili povuče za ruku? Da li Vam je neka od njih pretila da poznaje ljude koji će Vas "zakopati"?
  Ako nije, pročitajte čitav tekst, a ne samo poslednji pasus.

  Oceni komentar:
  2
  2
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.