Kako živeti u novim naseljima, koja niču poput pečurki po Novom Sadu, bez infrastrukture?

24. januar 2022. | Ostalo

Selim se ovih dana u Prešernovu ulicu na Južnom Telepu. Lep kraj, lepi stanovi, a ni jedne prodavnice, autobuske stanice, trafike, pekare, i samo 4 kontejnera skoncentrisana na jednom mestu za celo, ne malo naselje!

Kako naši urbanisti i gradski oci zamišljaju gradsko naselje?

Ovo nije to, svakako, ali me čudi kako interes, komercijalni, ne navede trgovinske lance, vlasnike trafika, pekara da nešto otvore u naselju koje broji sigurno 10 X 25 X 4...bar 1000 stanovnika i potencijalnih potrošača...

Gde se dede preduzimljivost i sposobnost gledanja malo dalje od svog nosa. Zato na Limanu, na svakom koraku hipermarketi.

Ljiljana

Megafon #1600

Oceni vest:
22
11

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Djoko

  pre 116 dana i 7 sati

  Tako ce i kod vas za 60 godina :)

  Oceni komentar:
  7
  30
 • Стормке

  pre 116 dana i 5 sati

  Па Ви идите на Лиман. Не разумем чему пљување других делова града. Зашто се селите на Телеп ако Вам не одговара?

  Oceni komentar:
  62
  66
 • Rastko

  pre 116 dana i 4 sata

  Nije istina da nema prodavnica pekara u Heroja Pinkija imaju Ideju Gomex, podrume pića, pekaru ali treba možda prošetati par stotina metara inače naselja novoniklih zgrada čim se svi usele sigurno da će i kraj njih neko otvoriti neki mini market

  Oceni komentar:
  5
  41
 • Kovid

  pre 115 dana i 23 sata

  Za 4 kontenera se slažem, ali pekare i radnje postoje na 5 minuta i manje od iste ulice. Ne razumem gospođin problem sa time nikako. Svakako nije svima radnja na ulazu zgrade, niste ni prvi ni poslednji koji se moraju malko prošetati da bi došli do iste.

  Oceni komentar:
  11
  66
 • Mmmmm

  pre 115 dana i 23 sata

  Nisu problem prodavnice,problem ce jos malo biti to sto kroz Heroja Pinkija jos malo necemo moci da prodjemo....a o parkingu da be pricam...parkinga ima samo na Naselju i Limanu , nekada se geadilo planski ,a sad navrat nanos...

  Oceni komentar:
  5
  50
 • Stohadin

  pre 115 dana i 18 sati

  U ovoj zemlji oduvek je sve naopako.
  Pogrešni ljudi na pogrešnim mestima.
  A situacija je skoro identična kao '90 tih.

  Oceni komentar:
  12
  31
 • Bogdan

  pre 115 dana i 14 sati

  Vaš čitalac je znao kada je situaciju na terenu PRE kupovine, sad je malo jajarski da se žali NAKON kupovine.

  Oceni komentar:
  9
  44
 • Satelit

  pre 115 dana i 14 sati

  Zato na Satelitu, iza Futoškig puta 14 - 18. niče zgrada do zgrade, a mi u starijim zgradama (ne starim) muku mučimo sa pritiskom. U ovom gradu ni brige ni pameti. Samo zarada sinova, rodbine i ostalih!

  Oceni komentar:
  10
  45
 • Prosvetarusjadibedus

  pre 115 dana i 12 sati

  E to je zato što smo nekad imali državu, pa je ona planski pravila naselja sa dovoljnim brojem parking mesta, škola, domova zdravlja, a isto tako i makreta. Sad se kupi polj. zemljište, pa kod drugara na prenamenu, pa digneš naselje i lovu, a stanari ostanu bez potrebne infrastrukture. Ali zato smo sad u zlatnom dobu...

  Oceni komentar:
  4
  38
 • Aleksandra

  pre 115 dana i 6 sati

  I Liman je nekada bio kraj sveta i ničega nije bilo sem novih zgrada i tek posađenog drveća. Polako, sve ćedoći kada zaživi kraj.

  Oceni komentar:
  4
  24
 • Jo

  pre 115 dana i 3 sata

  Preselio sam se na Adice pre pola godine silom prilika. Znači nisam birao tamo da se kupi stan. Očaj živi. Nigde staze za pešake, zaobilaziš bare i blato i pritom paziš da te ne zgaze kola ko u igrici da si. Kvalitet tih novih šupa-stanova katastrofa, pekare predaleko i posle 12h nema ništa, mini prodavnice da užas izborom a skupe. Samo čekam prilku da pobegnem odavde i ne osvrćem se. Možda je neko emotivno vezan za ovaj kraj pa se vredja ali ja vala nisam niti ću.

  Oceni komentar:
  2
  29
 • Goran

  pre 114 dana i 14 sati

  Najveci pobednik je naselje iza stadiona u novoj ulici Prote Veljka Mirosavljevica. To naselje je uradila Dijagonala koja po gradu ima pristojne zgrade. Ovde je sve uradjeno katastrofa. Ulica nije asfaltirana, zgrade su prikljucene na septicke jame sto je veliki ekoloski problem. Stanari se zale na ocajan kvalitet izrade kao i da se smrad od fekalija siri po stanovima. Zidovi su tanki kao karton. Ulica kao ratiste. Cim padne kisa kolima ne moze da se prodje a da ne ostetite auto.
  Posle godinu i po dana jos nisu stvoreni uslovi za uknjizbu jer ovu drzavu jednostavno ne zanimaju problemi gradjana.

  Oceni komentar:
  3
  7
 • Maja

  pre 114 dana i 11 sati

  Čitam komentare u kojima vidim da neki tekst nisu ni pročitali, ali za komentar spremni uvek. Živela sam na Limanu 40 godina i sad sam na Telepu, u blizini Prešernove. Sve što je gospođa napisala je upravo tako, ali nadam se da će se situacija poboljšati. "Jajarski" je pisati sve što nije tema teksta (prepoznajte se sami glupaci, botovi, dokoličari). Žena ceo život živi na Limanu, sigurna sam da njena selidba nije htenje, pre je moranje... Koji deo je u tekstu "pljuvanje drugih delova grada"?!? Evo novih pitanja za ove sa viškom vremena i manjkom pameti. Javite se mentalna sirotinjo, gde ste da ste.

  Oceni komentar:
  6
  9
 • Стормке

  pre 112 dana i 8 sati

  Госпођо, верујем иста она која је и писала чланак, портали нису место за качење Ваших приватних слика. То што Вас погађа истина и што сада жалите због свог ранијег неразмишљања је Ваш проблем, не увлачите друге у то.

  Oceni komentar:
  1
  3
Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.