Kej predat bez borbe

12. maj 2020. | Gradska uprava – (ne) funkcionisanje administracije

Sinoć i jutros do svanuća, izmedju ponedeljka i utorka, sve po starom kod spomenika "Porodica" na Keju žrtava racije. Gomile mladih bez kulture, saosećanja i respekta opet okupiraše zapišani plato koji sada više smrdi na farmu svinja nego na mesto za boravak ljudi. Iz videoa koji je pre neki dan poslao momak sa Noizza vidi se kako ispod spomenika teče pritoka mokrace ka Dunavu.
I Grad ne reaguje, neverovatno i neshvatljivo.

Pijani samozvani DJ ostade do pola 6 jutros da nas iz okoline dotuče, da nam pokaže ko je glavni u gradu i da može da maltretira koga god hoće i kada god hoće. Ima on svojih nekoliko desetina drugara koji mu pomažu u tome svako veče. Ali stvarno svako veče.
Policija je doša po pozivu, četiri njihova predstavnika su se prošetala kroz masu ne čineći ama baš ništa. I vratiše se u svoj auto i ostaviše nas opet oko ponoći na milost i nemilost ove grupe ljudi. Ne znam zašto su i dolazili, niko se nije ni osvrnuo na njihovo prisustvo, čak se čuo i podsmeh iz mase.

Policija se predala bez borbe, a ima sve u svojim rukama. Ima zakone, naredbe, uredbe a ima i pravo da primeni silu ako im se neko suprotstavi tokom sprovodjenja zakona. Ne, oni ništa nisu preduzeli, prošetali su se samo.

Šta se još tu može reći, ako gradska uprava ne želi da štiti svoje gradjane, javni red i mir, ako neće da štiti našu zajedničku imovinu i zdravlje svojih gradjana, ko drugi to može da uradi?
Apeli preko drustvenih mreža ne pomažu, pozivi policiji ne pomažu, pozivanje na moral i saosećanje ne pomažu, šta nam je činiti?

Megafon #768

Oceni vest:
21
2

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Novosadjanja

  pre 18 dana i 6 sati

  Ja sam u mirnom kraju, ali smo imali nekoliko "zurki" od strane stanara u zgradi preko koji su "velikodusno" otvorili sve prozore i balkone i napanjili natodnu muziku do daske tako da se ceco kraj tresao. BIlo je uzasno, i nikakve zalbe ne pomazu tako da mogu da zamislim kako je kad je tako svaki dan. Uz to, za to baceno i ostavljeno smece bih uvela OGROMNE kazne, za pocetak. Komunalna bi trebalo da obezbedi mir posle nekih vecernjih sati i morali bi da se postaraju da se djubre ne baca svuda. Samo od ta dva, od naplacenih kazni, napravio bi se lep budzet a grad bi bio lepsi i mirniji. Eto ideje.

  Oceni komentar:
  0
  12
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.