Kej žrtava racije ipak nije prepušten bezvlašću?

16. maj 2020. | Gradska uprava – (ne) funkcionisanje administracije

Ne treba se unapred radovati ali se može primetiti neki pomak u delanju grada prema bahanalijama na keju.

Iako smo očekivali reakciju gradskih vlasti nakon objavljenih reportaža i snimaka, njihova me je reakcija ipak pozitivno iznenadila. Već duže vremena se ukazuje da ovakvo stanje na prostoru oko spomenika "Porodica" ne može da se toleriše i da polako izmiče kontroli. Ali nikakvih pomaka nije bilo. Čak su se čuli i neki komentari da su grupe bezobzirnih sugrađana već seljene sa drugih mesta u gradu, gde im nije bilo mesto, i šta mi sada vise hoćemo!!?? To je kao kada bi počistili smeće iz svog dvorišta i prebacili ga preko ograde kod komšije. I dalje je problem tu ali ovog puta kod nekog drugog. To nije rešenje, to je samo kupovina vremena i odlaganje neophodnog rešenja...

Ako se haos ne dešava trenutno pod vašim prozorom, shvatite da neko može da odluči i da ga premesti baš kod vas. Zato ne ignorišite probleme koji su sada zadesili stanovnike Novog Sada koji žive na Keju žrtava racije. Uključite se u rešavanje ovog gradskog problema kako se nepoštovanje zakona, očuvanja javnog reda i mira više nikada ne bi tolerisali i prepuštali grupi neodgovornih sugrađana.

Sinoć, kao i svako veče, okupljanje na keju je počelo u večernjim satima. Po velikim kesama u rukama posetilaca moglo se pretpostaviti šta je u njima i šta nas čeka. I sve je krenulo kao i uvek. Nekontrolisana dernjava i vika potpomognuta bučnom muzikom sa razglasa direktno usmerenim na prozore sugrađana.

Ali, tačno u ponoć, pojavila se patrola redovne i patrola komunalne policije. Kako i u zakonu stoji, mirno okupljanje gradjana je dozvoljeno do ponoći (divljanje i pijančenje nije dozvoljeno nikada). Prošli su kroz masu i moglo se primetiti blago snižavanje buke ali nisu uspeli da spreče samozvanog DJ-a u njegovom eksperimentima sa živcima stanara iz okoline. Nakon nekih pola sata su otišli i onda je sve puklo, eksplodiralo. Osetio se potpuni gubitak kontrole nad situacijom. DJ je pojačao muziku a društvo je pokušavalo na sve načine da proizvede glasovnu buku veću od elektronske. I uspevali su ponekad. Bilo je nadrealno, duboko smo zagazili u noć a buka kao na stadionu.

Ali, opet ali, napokon, prava reakcija policije u pola 3, ozbiljno prilaženje rešenju haosa i ludila na platou kod spomenika. Alkoholom ohrabreni, neki su se pokušali i obračunati sa policijom ali ovog puta naišli su na pravu i profesionalnu reakciju organa reda. Buka je za kratko vreme nestala. Bravo! I hvala...

Molimo vas samo da tako nastavite svakog dana ali još od ponoći dok se ne rasplamasaju strasti (i alkohol). Zakon je na vašoj strani a imate i načine i sredstva kako da to uradite.

Samo tako možemo omogućiti odgovornim građanima da uživaju u šetnji i druženju čitavom dužinom keja bez uznemiravanja i maltretiranja stanara okolnih zgrada, a ne da ga prepustimo bahatima i samoživima.

Miki

Foto: Ilustracija/mojnovisad.com

Megafon #771

Megafon #771

Oceni vest:
15
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Jova

  pre 16 dana i 22 sata

  Miki je malo nervozan. Ako vam smeta buka preselite se u drugi deo grada. Niko ne može da zabrani okupljanje mase, da sede i da piju. Mnogi nemaju para za klubove, a oni koji imaju i ne mogu da odu u iste, jer sve radi vikendom do 1 (osim par komada). Dajte nam klubove da rade do 3h i manje će se okupljati.

  Oceni komentar:
  20
  2
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.