Ko je nadležan za bahato parkiranje kod Železničke stanice?

07. decembar 2022. | Bezbednost

Poštovana redakcijo i čitatelji,

Da li znate ko je nadležan za problem nesavesnog parkiranja i ugrožavanje bezbednosti pešaka i biciklista, koje izazivaju radnici koji rade na izgradnji pruge u okolini železnickog parka i same železnicke stanice?

Prva situacija: pre nekoliko nedelja ispred Železnicke stanice stidljivo je bilo parkirano nekoliko automobila (pretpostavljam radnika koji rade na adaptiranju/renoviranju/čega god pothodnika). Kako niko nije reagovao, broj automobila se konstatno povećava, blokirajući izlaz sa same stanice. Osim što parkiraju na mestu koje nije za to predviđeno, oni blokiraju prolaz korisnicima železnice, pogotovo osobama sa invaliditetom i ljudima sa koferima, i zaista je ružan prizor za ljude koji prvi put dolaze u grad.

Druga situacija: veoma slična prethodnoj, automobili parkirani u Železničkom parku!! Parku! Parku!?!? Osim sto je apsurdno, ne samo da ne gledaju kada se uključuju na kolovoz, već su poslednjih dana počeli trotoarom i biciklističkom stazom da idu do obližnje pumpe ako im situacija na kolovozu na improvizovanom priključenju ne odgovara. Trotoar na tom delu je uništen, postoji veliko ulegnuće i debeo sloj blata i kamenja, uzrokovanim prolaskom teretnih vozila, ali da li zaista moraju da nas ugrožavaju i oni kojima je teško da malo prošetaju, pa krše sva pravila kako bi sebi ugodili? Budući da su mnogi u tom periodu na poslu, parkinga  ima u blizini.

Slika je samo nasumičan primer, u stanje se može uveriti svako ko prođe tuda.

Pozdrav,

Dragana

Megafon #2110

Oceni vest:
26
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Rajko

  pre 50 dana i 15 sati

  Prolazio sam biciklom pre neki dan, stvarno je trotar uništen kod parka i šoder je preko staze. Ko ne ugleda na vreme, tipa noću, može gadno da se povredi.

  Oceni komentar:
  0
  22
Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.