Masovna zloupotreba "trepćućih" svetala na Bulevaru oslobođenja

29. decembar 2017. | Novosađani – vrline, mane, navike

Tzv "trepćuća" svetla na kolima bi po zakonu trebalo koristiti kad iz nekog razloga automobil stane i ne može da se pomeri sa mesta gde smeta ili je nepropisno parkiran. Međutim, Novosađani masovno zloupotrebljavaju ovu mogućnost, tako da su i desetine automobila ovako "parkirane" duž celog Bulevara Oslobođenja, pri čemu blokiraju građane koji su propisno parkirali i platili parking, blokiraju kompletan saobraćaj i desnu traku (što se naročito primećuje kod glavne raskrsnice) i dovode sve u okolini u potencijalnu opasnost jer zaklanjaju i vidik.

Koliko puta smo bili zaglavljeni u dugačkoj koloni kod raskrsnice na Futoškoj jer je desna traka bila prepuna "pokvarenih" automobila od kojih bi povremeno se neki odvezao bez problema pošto je završio svoj posao u menjačnici, kafiću ili skoknuo časkom već gde treba a da ne mora da parkira auto. Da ne pominjem uske ulice koje su time bile potpuno blokirane na neko vreme dok je vlasnik auta skokuno časkom do prodavnice ili u posetu a nije mu se dalo da traži ili plaća parking. Koji nivo bahatosti, sebičnosti i bezobrazluka mora da vas natera da blokirate saobraćaj i parkirane automobile i dovodite u opasnost pešake koji ne mogu ni ulicu da pređu?

Neko će reći da je parking problem u Novom Sadu i to je delimično tačno, ali svakako nije rešenje da maltretirate sugrađane jer vam se nije dalo, kao svima ostalima, da nađete propisni parking. Da ne pominjem potencijalne opasnosti od saobraćanih nezgoda.

Megafon #268

Oceni vest:
8
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • ime moje

  pre 283 dana i 6 sati

  Futoška ulica od raskrsnice sa bulevarom, prema kasarni, tih 200-300m, desna strana večito zauzeta. Da odlepiš!!!

  Oceni komentar:
  0
  1
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.