Mobilni operater pao na ispitu ljudskosti

16.05.2023. - Status megafona # 2358 je promenjen u zatvoreno

09. maj 2023. | Ostalo

U januaru ove godine preminuo mi je sin koji je do zadnjeg dana imao aktivnu preduzetničku radnju i ugovor sa Telekomom sa važnošću do 15.12.2023.

U martu 2023. APR je brisala radnju zbog smrti vlasnika. Nakon toga podneli smo zahtev za raskid ugovora da bi Telekom 4. aprila poslao obaveštenje da je ugovor raskinut u skladu sa "registracionom prijavom brisanja".

Osnovna naknada po navedenom ugovoru bila je 8.451,84 plus pdv (ukupno: 10.142,21 din). Zaključno sa 31.3. stizao je jedan račun na osnovu ugovora 2625806.014 da bi sa 30.04.2023. stiglo četiri računa sa ukupnim iznosom od 85.515,69 dinara i valutom plaćanja 20.05.2023. Svaki od ovih računa poziva se na drugi broj ugovora.

To, praktično znači da, i pored toga što su telefoni isljučeni, mi, i to ODMAH, moramo da platimo račun kao da ćemo ih korisitit narednih 8,5 meseci i to, mesečno, skuplje nego što je plaćano dok su telefoni korišćeni (u računu vidite da nije fakturisan PDV tako da smo prinuđeni da platimo čak i više za nešto što ne koristimo).

U Ugovor nemamo uvid, kažu da mogu da ga pošalju samo pravnom nasledniku, a ostavinska rasprava još nije bila. Za slanje računa, to, izgleda nije problem.

Svi računi glase na radnju koja je brisana iz registra APR  28.01.2023. godine. Prevelika "tuga" čak i za Telekom ali sa gore navedenim iznosom sigurno će biti ublažena.            

Na naše pitanje kome će naplatiti "dug" s obzirom da je preduzetnik preminuo, a radnja ugašena, rekli su da će platiti njegovi naslednici.   

U jednom članu starog ugovora stoji da "ukoliko dođe do raskida ugovora od strane korisnika ili Telekoma iz razloga za koji korisnik snosi odgovornost pre isteka perioda važenja, korisnik je obavezan da Telekomu isplati naknadu u visini zbira mesečnih naknada za korišenje Biz Paketa i eventulano preostale naknade na ime kupovine mobilnog aparat za mesece koji preostaju do isteka perioda važenja". A ta odgovornost u ovom slučaju je krivica za sopstvenu smrt. Strašno, ali istinito.

Ali, beskrupulozan  način na koji pljačkaju svoje kupce je sraman.

Ostaje  "dug"  Telekomu  za uslugu koju NIKAD NISU IZVRŠILI niti će imati prilike da je izvrše pošto su svi telefoni pogašeni i linije ukinute. Ne bežimo od mogućeg duga za neki aparat, ali nam sadržaji faktura po ugovorima od kojih je po našem saznanju samo jedan aktivan kazuju da su u pitanju naknade i naravno sinova krivica za sopstvenu smrt tj. NAKNADA ZA RASKID UGOVORA.                                             

Kako to nazvati do pljačkom pokojnika. Ali tuga Telekoma veća je i od naše. Na njihovu "sreću", oni svoju tugu imaju kome da fakturišu. 

Samo da napomenem da je za decenije korišćenja njihovih usluga sin ostavio malo bogatsvo ovom preduzeću koje, umesto da učini, ne tražimo ni ljudski već korektan poslovni potez, koristi i poslednju priliku da od njegove porodice uzvuče sve što može.

Vodite računa sa kim sklapate ugovore jer se ne zna za čega ćete biti krivi, a ja jedva čekam da nam isteknu ugovori koje imamo s Telekomom pa da posle 20 godina pređemo kod drugog operatera.

Jedna mama

Megafon #2358

Megafon ZATVOREN!

Megafon # 2358 je zatvoren uz sledeći komentar...

Nakon objave Megafona, Telekom je kontaktirao našu sugrađanku, priznali su svoju grešku i poslali storno računa.

16. maja, čitatejka nam je poslala ispravljen račun sa kog je "skinut" iznos od 79.545 dinara te ovaj Megafon prebacujemo u "rešene".

Oceni vest:
47
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Zorica

  pre 23 dana i 6 sati

  Ne treba potpisivati ugovore valutirane na 2 god recimo.Ugovori mogu biti samo za one koji kupe aparat a slobodan kupac mesecno kad izmiri obavezu moze da bira.To vazi i za pravna lica,znaci moze se vremenki vezati samo ako loristi pogodnosti kupovine aparata za 1 din.npr ili na kredit.

  Oceni komentar:
  7
  12
 • Зоран ловћенац

  pre 23 dana i 6 sati

  Бежите од телекома било где,непословни,некоректни,ма да не наводим

  Oceni komentar:
  3
  51
 • Стеван Вељовић

  pre 23 dana i 1 sat

  Наследници одговарају за дугове покојника само до висине наслећеног удела.

  Oceni komentar:
  1
  17
 • Nikola

  pre 23 dana i 25 minuta

  Kad jednom potpišeš...uvek je Dr. FAUST sa leve strane a dotični srećnik sa desne. Svaki ugovor je ugovor sa djavolom.

  Oceni komentar:
  2
  20
 • Nebojsa

  pre 22 dana i 23 sata

  Beskurpulozni pljackasi. Meni ukrali 7.000 din, iskljucili i oteli broj jos dk je spor bio u tku, a racun u celosti placen. Nikad vise telekom!

  Oceni komentar:
  3
  20
 • Slavoljub

  pre 22 dana i 21 sat

  Meni je poginuo sin koji je koristio broj mobilnog iz paketa koji sam ja ugovorio, kad sam se obratio telekomu da taj broj ugasim a da uzmem drugi odgovorili su mi dvaput da je molba neosnovana, pored svih peripetija koje su trajale dva meseca to su mi omogućili ali uz doplatu i novi ugovor po višoj ceni, i ja jedva čekam da istekne ugovor i da promenim provajdera. Korisnik za box paket sam vise od 10 godina i mnogo novca sam im dao

  Oceni komentar:
  2
  19
 • Dejan

  pre 22 dana i 21 sat

  Naj..ali najnajgore preduzece,pijavica gradjana srbije je telekom..na nasim ledjima,rasipaju se pare..stotine hiljada plate raznim sefovima,ugovori,sve na racun gradjana i ovakvo pljackanje..strasno.da je pameti,pljunuli bi ih i niko nebi isao kod njih

  Oceni komentar:
  1
  21
 • Vladimir

  pre 22 dana i 19 sati

  U januaru 2023g potpisao sam UO za box3 na 24meseca, uz benefite 12meseci po 1din, narednih 12meseci po 3850din i instalaciju 3 stb uredjaja, 2 je uracunato a treci mi "cine". Imao sam (i jos imam) niz reklamacija, i jednom mi je prilikom reklamacije sluzbenica rekla da imam pravo na 3-5stb uredjaja po 1din (sto mi nije potrebno) i za 1din wi fi extender, sto mi je naknadno i dostavljeno. U februaru, stize racun 650din, navodno aktivacija zadruge??? i jedan stb uredjaj. Ulozim prigovor, dobijem korigovan racun na 50din, samo za jedan stb. Mart, dobijem racun 150din za aktivaciju drugog stb. Zovnem sluzbenika sa kim sam potpisao UO, kaze nisam ga razumeo??!!! Od sad , a preporuka i drugima, kad se ugovaraju uslovi, snimati razgovor!!! Cisto Otimanje, naplate mi aktivaciju zadruge a niko u kuci to ne gleda!!!! Pa ako prodje...a da ne pricam da im program ne dozvoljava odjednom aktivaciju svih stb uredjaja nego jedan sad, drugi za 20-30 dana,pa oscilacije u brzini, pa povezano bez interneta, i za sve imam papir o datumu istalacija, prepiske o zalbama, i na kraju cu morati, ili da sve spakujem i vratim ili zbog monopola, zbog cega su i bahati, da cutim i trpim ko i svi!

  Oceni komentar:
  0
  17
 • Логичар

  pre 22 dana i 13 sati

  Немојте се чудити ако вам за пар година пошаљу исти рачун на наплату (или било који други који је претходно плаћен) и то да вас из неке агенције позову неки немушти људи који неће да се представе, а кажу да зову у име Телекома. Када се обратите Телекому са питањем коме и по ком основу они уступају ваше личне податке некој агенцији, они се направе луди и слажу да су ти мутави и непристојни позивачи заправо из СНС адвокатске канцеларије из Грчкошколске улице. Па чак и да је њихова адвокатска канцеларија, ипак би се представили, а било ког радника Телекома лично да питате ко позива, сви одговоре "нека" агенција. Која је то агенција и ко узима проценат од наплате, и што је најважније ПО КОМ ОСНОВУ?

  Oceni komentar:
  1
  24
 • DrK

  pre 22 dana i 7 sati

  To su lopovi nevidjeni

  Oceni komentar:
  0
  17
 • Deagan

  pre 21 dan i 15 minuta

  Imamo M-sat koji nam nije u funkciji od 23 marta.Prijavljivali smo kvar bezbroj puta.Do dan danas niko nas nije ni pozvao da resi problem.Racune nece da koriguju,kažu nema osnove da umanje račun.

  Oceni komentar:
  0
  8
Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.