Ne dozvolimo rušenje novosadskog sportskog društva "Partizan 2"

25. novembar 2020. | Ostalo

Po novom predviđenom urbanističkom planu Novog Sada, zgrada Društva Sport za sve Partizan 2 nije predviđena za urbanističku zaštitu.

U ovom objektu se od 1951. godine pa sve do danas, deca, omladina i odrasli bave sportom.

Planom generalne regulacije prostora oko Futoškog parka u Novom Sadu, omogućava se izgradnja novog objekta spratnosti P+2.

Tim povodom, Društvo sport za sve Partizan 2, vežbači i roditelji dece koji treniraju razne sportove u ovom objektu, traže da se iz plana izbaci mogućnost rušenja postojeće zgrade i izgradnja nove.

Uvidom u Predlog Plana, gde se predlaže zadržavanje postojeće namene sportsko-rekreativnog kompleksa, se u potpunosti slažemo, posebno iz razloga što ovakvi objekti nedostaju u našem gradu i mislimo da bi ih trebalo biti više –  slažu se treneri Partizana 2.

Upravnik Društva, Borislav Bogovac, pojašnjava tekst peticije: "Naš prigovor na Plan bi se sastojao u tome, da smatramo da je planirana spratnost P+2, previsoka, obzirom da sadašnji objekat ima spratnost VP (visoko prizemlje). U skladu sa sadašnjim kapacitetima i potrebama za proširenje sportskih prostorija, optimalna spratnost bi bila P+1+(eventualno Pk), kao što je i većina objekata u okruženju. Takođe smatramo, da bi sa mogućnošću izgradnje novog objekta, došlo do rušenja ovog starog objekta, koji u sebi nosi veliku istorijsku, arhitektonsku i društvenu vrednost."

Sadašnji objekat u delu prizemlja bi trebalo sanirati/rekonstruisati, zadržati njegov postojeći horizontalni gabarit i arhitektonski izraz, ali uz potpunu zamenu svih instalacija, podova, renoviranje svlačionica. Takođe, uz dogradnju jedne etaže, omogućilo bi se formiranje novih sala za vežbanje sa svim potrebnim pratećim prostorijama.

Peticiju za očuvanje objekta Partizana 2 mogu potpisati svi sugrađani u online formi klikom na link: https://www.peticije.online/podrka_ouvanju_objekta_partizana_2_novi_sad

Društvo sport za sve Partizan 2 radi skoro 70 godina sa decom, mladima i odraslima i dom je mnogim rekreativcima i sportistima Novog Sada. Javni uvid u urbanistički plan grada traje do petka, 27. novembra, a javna rasprava je zakazana za 10. decembar.

Megafon #956

Oceni vest:
11
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Pinčika

  pre 58 dana i 22 sata

  Ma, treba srušiti i OŠ "Petefi Šandor", i ona smeta investitorima, a kladim se da predviđena izgradnja stambene zgrade P+1 i Pk eventualno, iza ovog krije P+3+Pk, jer nije normalno da u okruženju višespratnica samo tu bude jednospratnica.

  Oceni komentar:
  2
  3
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.