Neću da plaćam parking u "Promenadi" dok mi se automat ne obrati na mom jeziku!

14. april 2019. | Ostalo

Prekjuče (13. 4. 2019.) sam se na parkingu tržnog centra "Promenada" zadržao duže nego što obuhvata vreme besplatnog parkiranja. Naravno, hteo sam da platim parking i otišao sa papirom koji mi je automat dao na ulazu do automata gde se plaća parking. Automat je skenirao papir i glas iz zvučnika mi je promrljao nešto potpuno nerazumljivo i to na engleskom jeziku. Ponovio sam procedutu još koji put, ali sam opet dobio isto mumlanje koje se nije čulo od kvaliteta zvučnika u automatu i jačine muzike sa razglasa (koja je, ruku na srce, uglavnom veoma dobra u ovom tržnom centru). Posle jedno petog skeniranja rekao sam sebi: "Ma nosite se", seo u automobil i krenuo ka izlazu. Rampa naravno nije htela da se podigne jer nisam platio uslugu parkiranja. Dolazi radnik obezbeđenja i kaže da treba da platim parking. Objasnim čoveku da sam hteo da platim, ali automat gde se to radi je sve vreme govorio nešto na nekom stranom jeziku tako da nisam znao šta treba da radim i da ću vrlo rado platiti parking kada mi se uređaj bude obratio na jeziku zemlje u kojoj se ovaj tržni centar nalazi. Poslednji put kada sam proveravao, Promenada je bila u Novom Sadu, a Novi Sad u Srbiji. Radnik obezeđenja je skenirao svoju karticu, koja je podigla rampu i ja sam izašao sa parkinga tržnog centra.

Dakle, više nikada neću platit parking u "Promenadi" sve dok uređaji koji o tome vode računa ne počnu da govore srpski, pa da vidimo hoće li me hapsiti, ili ne dozvoliti da izađem i stvaram gužve kod rampe. Isto savetujem i vama. Niko od nas nije u obavezi da zna engleski jezik da bi ušao u neki tržni centar. Ako gospoda ne mogu da ispoštuju jezik zemlje u koju su došli da uzmu novac, ne moramo ni mi da im plaćamo parking. Pa zamislite da uđete u neku od radnji i zaposleni počnu da vam se obraćaju na engleskom, nemačkom, turskom, ruskom, španskom, francuskom, esperanto ili Svahili jeziku? Sigurno biste baš tu ostavili novac. Ili još bolje, zamislite da ste ušli u neki tržni centar u Nemačkoj, Francuskoj, Rusiji, Mađarskoj, Kini.... I da vam se automat obrati na engleskom.

Megafon #454

Oceni vest:
38
4

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Milan

  pre 407 dana i 11 sati

  svaka cast, i treba tako

  Oceni komentar:
  4
  36
 • Dejan

  pre 407 dana i 7 sati

  ja nisam ni obratio pažnju na glas na automatima u Promenadi, pisana uputstva za plaćanje su koliko mi se čini uredno na srpskom jeziku… tako da i nije neki problem sve ovo, samo mi volimo da ih pravimo :)

  Oceni komentar:
  18
  25
 • NS

  pre 407 dana i 6 sati

  tamo teško da treba i kupovati, a kamoli parkirati

  Oceni komentar:
  5
  29
 • Misha

  pre 403 dana i 10 sati

  Automat gde se placa je na srpskom, i uredno ti pise kada skeniras koliko treba da platis ( u dinarima ), jedino sto je na engleskom je kada ulazis, kaze ti da treba pritisnes taster i da uzmes kartu na engleskom. Izmisljas bezveze i trazis probleme gde ih nema. Toliko si sebican i samoziv da ces praviti problem drugima, zato sto ne zelis da platis. Resi taj problem, ako ti toliko znaci, na drugi nacin, posalji im dopis ili mail ( elektronska poruka ).

  Oceni komentar:
  15
  19
 • Lala

  pre 401 dan i 3 sata

  Ja nisam ni znala da treba platiti pre rampe, na automatu, i na rampi nisu ni želeli da mi naplate kartu, pa sam poslata na automat, tako da su Vam makar očitali kartu i naplatili. Njihova dobra volja, a nisu morali.

  Oceni komentar:
  2
  3
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.