Nekom svetlo, nekom mrak, a porez isti!

29. decembar 2017. | Rad gradskih preduzeća

Sija moj grad. I treba da sija. Em dolaze praznici, em ćemo biti prestonica kulture. Turisti dolaze. Sve je to divno... Sija moj grad. I treba da sija. Ali ne sija svima. Nekima je ukrašeno pa sija. Nekima sija ono redovno. A nekima ni jedno ni drugo.

Ulica Slobodana Bajića počinje kod Betanije. U nju se ulazi iz Branimira Ćosića. Sjaji se Bulevar oslobođenja na 100 metara odatle. Ali u Slobodana Bajića ulazite na sopstvenu odgovornost. Već dve-tri godine, nekoliko svetiljki ulične rasvete je pregorelo. Psi lutalice nesmetano jure... Prerija u prvoj stambenoj zoni! Ako želite malo avanture i adrenalina, svratite. Ponesite baterijsku lampu. Ima da se kupi u kineskoj prodavnici na sajmu u kojoj nikada ne izdaju račun. Propisi su isti za sve, samo za neke istiji! A za druge nevažni.

Pisali kancelariji gradonačelnika. Oni poslali inspektora. On sve video i potvrdio. Naložili održavaocu javne rasvete JKP Stan da promene sijalice. Pa smo još zvali, molili. Tražili vezu... Ljudi sve lepo zapišu. Prolaze dani, meseci i godine. Prolaze i studenti i strani studenti budući da se studentski dom Sajmište nalazi na kraju ulice i leti služi kao hostel. Opet ništa. Stižu poreska rešenja. Prva smo zona. Kao da smo na Beverli Hilsu. Plaćamo ekologiju, ciklonizaciju, građevinsko zemljište. Slivaju se pare u budžet. A budžet, stara lola, nekog voli a nekog ne voli. I tako. Prolazi život u mraku. Trpimo automobile za vreme Poljoprivrednog i ostalih sajmova. Grad dobija.

Nama lopovi vrebaju iz mračne ulice, pa dok se kapija još zatvara iza nekog stanara, upadaju u zgradu uprkos kamerama. Posle se opet lako izgube u mraku... Ne voli nas ni zeleni pauk. On je nešto kao Deda Mraz. Moramo da verujemo da postoji. A da stvarno postoji, imali bismo nešto od prethodno zasađene trave. Znak zabrane parkiranja vozila postoji. Znamo mi šta treba, ali nema ko da sprovodi...

Sad samo blato i prašina. Kaljuga. Ali, svejedno. Ionako se ne vidi... Želimo vam veličanstveni vatromet za doček! Mi ćemo biti pod ćebetom nakon mraka od 16h, pa do kasnog jutra sledećeg dana.

Megafon #269

Oceni vest:
7
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj predmet još uvek nije komentarisan

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.