(Nema) besplatne vožnje za trudnice

23. mart 2023. | Rad gradskih preduzeća

Vozač na liniji 12, smer sa Telepa ka centru. Nakon što sam ga kao trudnica, ljubazno, čak i sramežljivo pitala da li smem da se vozim besplatno, prevrnuo je očima i kroz zube mi odgovorio da ne može. Za tim nije bilo potrebe zato što sam novac za kartu već držala u ruci i nisam imala nameru da se švercujem.

Da li je vama ovakvo ponašanje prihvatiljivo? Da li smatrate da će naše društvo biti siromašnije ako se trudnica ponekad besplatno vozi autobusom? Da li je ikome zasmetalo kada prisustvuju situaciji gde vozač propušta trudnicu i ne naplaćuje joj kartu?

Sigurna sam da su svi to videli, makar jednom. Ako uzmemo u obzir da su trudnice zakonom određene kao posebno zaštićena kategorija, za mene je sramota pre svega ovakvo bezobrazno i odvratno ponašanje prema jednoj, a potom i činjenica da u tzv. prestonici kulture, državi i gradu koji toliko promovišu natalitet, ovako nešto prolazi.

Stidite se JGSP i gospodine koji kroz zube besno odgovarate trudnici, sreća pa nećete saznati koliko je "prijatna" vaša vožnja i truckanje posle isto tako "prijatnog" ophođenja!

 

Tanja

Megafon #2296

Oceni vest:
11
12

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Dijana

  pre 77 dana i 13 sati

  Podrška, draga sugrađanko! Jedno vreme su najavljivali posebne parkinge za trudnice, bilo neko vreme ispred SPENS-a, od toga danas ništa...

  Oceni komentar:
  7
  17
 • Jovana

  pre 77 dana i 12 sati

  Trudnica sam u osmom mesecu, skoro svakog dana se vozim autobusom, idem po dete u vrtić.Uglavnom mi ne naplaćuju kartu, mada desi se i da naplate i to razumem jer u našem gradu nije besplatan prevoz za trudnice što nije do vozača već do nekih mnogo iznad njih.Mene je više pogodila jučerašnja situacija, ulazim u autobus, slobodnog mesta nema, niko se nije ponudio da ustane, kad je vozač podviknuo onda je ustala devojka sa mesta rezervisanog za trudnice a nije u drugom stanju.

  Oceni komentar:
  3
  33
 • Novosađanka

  pre 77 dana i 12 sati

  A izvini: Zašto ne bi plaćala kartu ako si trudnica?
  Nisi ničim privilegovana zato što si odlučila da rađaš.
  Pun mi kufer onih koji misle da zaslužuju privilegije, samo što su odlučili da iskoriste svoju biološku moć razmnožavanja.

  Oceni komentar:
  36
  34
 • Aca izdaja

  pre 77 dana i 9 sati

  Moje iskustvo, ja se vec 10-ak godina šveram, nikad ne pitam jel moze, ako me uhvate platim kaznu, npr jednom u godinu dana. Ionako su sve upropastili, ne mora na meni da se lomi!

  Oceni komentar:
  10
  8
 • Pera

  pre 76 dana i 22 sata

  ma dobro si i prošla, mogli su i da ti traže dve karte :)

  Oceni komentar:
  1
  9
 • Milan

  pre 76 dana i 16 sati

  Trudnica i onih što nakrljaju čopor dece pa ne mogu da ih hrane, leče i školuju je isuviše! Ajd malo radite, zaradite a mante se stalnih zahteva i olakšica! Nismo u socijalizmu. U kapitalizmu se izborite za pravnu državu, da svi plaćaju poraze i doprinose, da država bude bogata a ne tajkuni!I kada svi budu imali i vama što biste decu zbog privilegija biće dobro.Oteli penzije pa ajd vama trudnima da daju!

  Oceni komentar:
  12
  10
 • Dunja

  pre 76 dana i 12 sati

  Ne znam, meni uglavnom nisu naplacivali kad sam bila trudna ili sa detetom, a uvek sam imala spremno da platim kartu, nikad mi nije palo na pamet da pitam da ne platim, osim ako je jedna stanica ani to kako kad. I sad kad idem sa decom u vrtic autobusom nikad mi ne naplate, ali sto kazu vise me potrese sto nekad nece da ustanu dok vozac ne opomene ili da mi pomognu sa kolicima i decom. Kad je niskopodni autobus onda jos i mogu, ali nekad budu oni stari pa se bas napatim

  Oceni komentar:
  0
  9
Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.