Nepotrebno dugo čekanje na paket u Glavnoj pošti

24. januar 2024. | Ostalo

U roku od jedva deset dana dva puta sam išla na poštu da podignem paket koji mi je poslat, jer u oba navrata nisam bila kod kuće kada su hteli lično da mi ga dostave.

Oba puta čekala sam u redu, u Glavnoj pošti, neshvatljivo dugo. Prvi put više od sat i 15 minuta, a drugi put 50 minuta. Prvi put je bilo dosta ljudi ispred mene, a drugi put ja sam bila treća u redu. U oba slučaja zastoj su pravili veliki paketi koje su preuzimali. Prvi put njih dvojica preuzimali su šest ogromnih paketa i procedura oko preuzimanja je trajala i trajala, provera, potpisivanje, pa opet neka provera, pa ovo, pa ono... A drugi put,  momak i devojka, preuzimali su dva omanja paketa.

I sad ne razumem, da li je u pitanju neka procedura s posebnom papirologijom oko carine ili su službenici spori (a napominjem da su u oba slučaja, iako postoje dva šaltera, s onima koji su člekali radili samo na jednom, dok je službenica s drugog šaltera stalno nekuda išla, motala se po toj prostoriji, izlazila, ulazila...

Uglavnom, zar ne bi bilo logično da budu otvorena oba šaltera stalno i da se procedure koje su duge obavljaju na jednom, a ove brzopotezne na drugom, da građani ne bi dočekivali stoti rođendan u redu?!

Megafon #2745

Oceni vest:
21
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Milica

  pre 180 dana i 9 sati

  Slazem se, potrebna su dva saltera, za brzo i dugotrajno preuzimanje. I meni se desilo da cekam preko sat vremena u dugackom redu i opet preko sat vremena kad sam bila treca (i naivno mislila da sam dobro prosla) a neka zena pre mene je bukvalno 45 minuta vadila jedno za drugim pismo za slanje, mislim da ih je bilo bar 30 i za svako je trebalo minut-dva obrade! Moja procedura preuzimanja oba puta je trajala okruglo 15 sekundi: pronasli paket, ja potpisala, licna, kraj!
  Mozda da se napravi red za "brzo preuzimanje paketa i slanje do npr 2 pisma ili 1 paketa" i red za "vise od 2 pisma i vise od 1 paketa za dugotrajni proces"?
  Jer svako preuzimanje u posti li slanje mi je nocna mora gubitka vremena koje vise ne mogu da vratim.

  Oceni komentar:
  0
  10
Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.