Nepravilnost u radu Parking servisa

24. avgust 2018. | Rad gradskih preduzeća

Поштовани,

обраћам вас поводом неправилности у раду ЈКП „Паркинг сервис“, Нови Сад.

Наиме, у четвртак 23.09. у 19 часова сам паркирао у улици Бранка Радичевића испред броја 9А, где редовно стоје паркирана кола (слика у прилогу је направљена после „подизања“ мог возила где се види да је одмах на том месту паркиран други ауто). Није ми први пут да тамо паркирам моје возило и до сада нисам приметио никакве проблеме осим што су ми једном били подигнути брисачи у знак упозорења а нисам схватио нa шта се упозорење односи! У 19 часова и 24 минута ми је ЈКП „Паркинг сервис“, служба „Паук“ однела возило (на основу Закона о безбедности саобраћаја, члан 66, став 1, тачка 18). Морао сам да платим 6000 динара да преузмем возило и у решењу сам видео да пише како сам паркирао испред колског улаза у Бранка Радичевића број 9, што апсолутно није тачно. Слика мог паркираног возила коју нисам могао да видим се налази у „Паркинг сервису“, налог број 138586 (потписао га је полицајац који је одредио да сам непрописно паркиран), идентификациони број прекршајног налога је: 185110440841. На месту у Бранка Радичевића 9А не паркирам први пут и наравно да пазим да не заградим колски улаз у број 9 (не постоји никакав знак за забрањено паркирање нити било каква врста упозорења, што и није нужно). Полицајац који је одобрио уклањање возила је рекао како је он просудио да је возило непрописно паркирано и одбио је да ми покаже слику мог аута на паркингу, што апсолутно има право док не покренем жалбу на решење.

Највећи проблем је следећи: ако поднесем жалбу на решење морам да идем на прекшајни суд, што ми знатно повећава трошкове казне јер морам да платим разне таксе за жалбу. Из праксе знам да тужбе о неправилности у раду ЈКП „Паркинг сервиса“ готово увек буду одбијене као неосноване без даљих образложења. Ако се којим случајем жалбе прихвате, обично заврше нерешене и чекају 2-3 године на решење. После 2 године оне постају застареле и укидају се као такве. Возачима цела та процедура знатно повећава трошкове које би иначе морали да плате ако се помире са одлуком „Паркинг сервиса“, макар она била и погрешна! Грађани су тиме доведени у „врзино коло“ и немају никакво право да виде да ли су, и у чему су погрешили. Срамотно је да службе које грађани издржавају одвајањем од својих доходака раде против њих и када дотичне службе нису у праву, а то раде да би потпунили буџет своје фирме! Грађани у овако смишљеном систему апсолутно немају никакво право и ако могу бити 100 посто у праву.

Ја сам у првом маху мислио да ми је ауто украден. Доживео сам велики стрес и наравно понижење у ЈКП „Паркинг сервис“ што сам морао да платим нешто за шта апсолутно нисам крив. Да ли то значи да ЈКП „Паркинг сервис“ може да однесе возило, било када, чак и ако је прописно паркирано?! Без реалне могућности на жалбу и без могућности да виде слику свог „непрописно“ паркираног возила грађани Новог Сада су апсолутно угрожени и немају никаква грађанска права у сличним случајевима.

Није први пут да ми је ауто однео „Паук“ али сам у претходна два пута сам био непрописно паркиран и на то се наравно нисам жалио.

Молим вас да као представници медија реагујете на ове неправилности и објавите их како би друге суграђане заштили од сличних неправилности.

Срдачан поздрав, Бранислав С.

Megafon #359

Megafon #359

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Maja

  pre 788 dana i 2 sata

  Zalite se Zastitniku gradjana Novog Sada. On ce Vam pomoci i pare ce Vam biti vracene. Bilo je slicnih situacija i Parking servis je morao vratiti pare

  Oceni komentar:
  5
  5
 • Hi

  pre 787 dana i 15 sati

  Po meni celom sirinom ste parkirali na trotoaru a ne na parkingu! Gde pesaci da idu! Da lete?! Nisam za parking servis al ni vi niste bas u pravu. Molim razmislite.

  Oceni komentar:
  0
  12
 • Dušan

  pre 787 dana i 3 sata

  na ovim fotografijama se vidi da je to trotoar i da je ceo zauzet parkiranjem, a koliko vidim i ostala vozla su u prekršaju, nego ne napisaste da li živite na toj adresi, nekom od stanara ste zapali za oko i prijavio Vas

  Oceni komentar:
  0
  4
 • podbarac

  pre 784 dana i 20 sati

  Ova sva kola treba pokupiti i pokažnjavati , ovo je bahato parkiranje , pešaci treba zbog ovakvih da se kreću putem i reskiraju povrede ili nešto još gore.
  Kako još imaš obraza da kukaš ovde .

  Oceni komentar:
  0
  3
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.