O Novosađanima koji pokupe za psom i onda KESU BACE U ŽBUNJE!

17. januar 2021. | Novosađani – vrline, mane, navike

Evo kakav smo narod: svi smo svesni problema izmeta pasa po ulicama, jer je veoma moderno imati psa, ali malo manje pokupiti za njim. Ali evo jedne, meni fascinantne situacije. Pokupe za psom i onda KESU BACE U ŽBUNJE!!!

Pa koliki neandertalac moraš biti, meni ovo nije jasno. Što je najgore, nije prvi put da vidim, i nije jedna osoba. Pogledajte livadu između Naselja i Detelinare, svaki žbun pun kesa, a nije da nema kante na svakih 10 metara...

Ne znam šta je u glavama tih ljudi, ali evo poruke; ako će te to raditi, nemojte, nemojte kupiti onda, nestaće samo za koji dan.

I ja imam dva psa, kupim za njima prvo zbog sebe, jer gde oni najčešće vrše nuždu ja šetam, a drugo jer je osnovna kultura, ali to je manje bitno, je l'...

I koje je rešenje, ne znam, svakako smo navikli da živimo pored divljih deponija, bolje izgleda da ni ne zaslužujemo.

Katarina


Foto: Pixabay.com (ilustracija)

Megafon #1018

Oceni vest:
17
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Novosadjanka

  pre 45 dana i 2 sata

  Imam utisak da mnogo ljudi prosto prezire ovaj grad toliko da bacaju smeće gde stignu! Da je bar samo pseći izmet, nego sve! Lepo sam videla nekulturne bahate primerke kako bacaju plastične flaše, pikavce, omote od koječega, pa naravno zašto ne i zapakovani pseći izmet apsolutno bilo gde da se zateknu. Naročito su im omiljene travnate površine i zelenilo. To je valjda prosto milina zagaditi i uništiti. Da sam neki veliki dvometraš ne bi me mrzelo da priđem svakom takvom primerku nekulture i kažem mu ili njoj "a sad to lepo pokupi pa baci u kantu kao što treba". Ali kao žensko, mogu samo batine da dobijem. Kažem uvesti kazne za bacanje nerazgradivog smeća, dakle plastike u bilo kom obliku ili bilo čega što je toksično po živi svet i uništava ekosistem. Po kojoj idiotskoj logici se ne smeju hraniti jadne smrznute napuštene životinje ali je skroz okej bacati otrove, plastiku i konzerve okolo?

  Oceni komentar:
  0
  21
 • Pera Ždera

  pre 44 dana i 13 sati

  To su oni isti koji inače ne bi čistili za psom, ali su bombardovani opomenama da to moraju da rade. Silom u Evropu se ne može...

  Oceni komentar:
  1
  10
 • Marijana

  pre 39 dana i 22 sata

  Za ljudima koji ne počiste za svojim psom imam rešenje. Nositi kese i... go*vno u ruku i fljaaas gazdu u glavu, pa da vidim da li će sledeći put pokupiti za svojim psom.

  Oceni komentar:
  0
  5
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.