Oko sokolovo vas kažnjava ispred kuće na Telepu

25. maj 2023. | Rad gradskih preduzeća

Želim da skrenem pažnju na bezobrazluk službe Oka Sokolovog u Novom Sadu. Dobili smo kaznu što smo parkirali na parkingu ispred naše kuće, na parkingu koji smo uredili na ulazu u našu garažu. Kazna 5.000 dinara.

Prilikom žaljenja, rekli su nam da je to javna površina, kao što je javna površina ispred svake kuće na Telepu i da bi se kvalifikovalo kao parking mesto, mora da stoji "P" ispred parkinga, koji ne stoji nigde uključujući i plato ispred crkve Ćirilo i Metodije, ali pak tamo ne važi to pravilo, a ispred vaše kuće važi.

U razgovoru sa komunalnom milicijom, rečeno da će dokazivanje koštati više nego da platimo i toplo nam savetovali da platimo kaznu....

Šta reći više, sramota i tuga velika!

Megafon #2391

Oceni vest:
49
7

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • dule

  pre 118 dana i 12 sati

  shvatite već jednom,sns se neće smiriti dok vam i dušu ne uzmu

  Oceni komentar:
  22
  165
 • realno

  pre 118 dana i 12 sati

  Realno u pravu su, vi znate granice vaseg placa, van toga je javna povrsina i vi jedino imate pravo kolskog prilaza. Kao sto ste rekli vi imate garazu i ona sluzi da se tamo parkira auto. Ne znaju oni da li vama to neko blokira kolski prilaz ili je to vas auto. Tako da sa pravne strane su totalno oni u pravu a vi u krivu, saznali ste na tezi nacin. Cak i pauk moze da vam odnese auto odatle.
  E sad to sto to nije normalno...to se resava sa amadmanima zakona.

  Oceni komentar:
  58
  117
 • Anja

  pre 118 dana i 10 sati

  Nisu u pravu. Po ovakvom njihovom postupku mogu sve po njima "parkinge" slikati i kažnjavati. A ljude ispred rođene kuće kažnjavati. Suludo.!Da li znate gde na Telepu, Podbari, Klisi, Adicama i ostalim delovima grada ima P za parking ispred kuće? Porodične. Samo razlog da se uzme harač i puni kasica prasica. Sramota.

  Oceni komentar:
  39
  111
 • Peki

  pre 118 dana i 10 sati

  Boze,boze,pa sta se bunite bice to jos i gore.Oko sokolovo ce uskoro da gleda i u dvoriste....Glasali ste,hteli ste....Ajte sad pozurite za ..Bg

  Oceni komentar:
  32
  127
 • Petar

  pre 118 dana i 10 sati

  Naravno da je javna povrsina, ali kako oko sokolovo da zna da je to vas auto i vasa kuca?
  Siguran sam da ce Jp pronaci nacin da spreci ovakve situacije i neprijatnosti i vlasnicima kuca i Jp.

  Oceni komentar:
  57
  25
 • Radmila

  pre 118 dana i 9 sati

  Isto sam prosla.pre 10 tak dana.....a niko nezna i nedaje povratnu informaciju.kako problem resiti...najlakse je platite kaznu.i to je...kao prvo u toj novoformiranoj komunalnoj policiji rade nestrucni ljudi.koji ce svoje gresje prilukom izdavanja kazne.ispraviti svohe greske...ovo je sramota za grad

  Oceni komentar:
  15
  58
 • Naprdnjacka Smrdija

  pre 118 dana i 9 sati

  Jel vam sad jasno zasto ova nesposobna vlast mora da ode, narode sta jos treba da vam urade? A sve za miting i sendvice, kako nam dobro ide!

  Oceni komentar:
  26
  72
 • Sanja

  pre 118 dana i 8 sati

  Ma nemojte da placate...bojkotujte...ma gde su oni kada treba da snime one sto staju u Jovana Popovica i blokiraju celu raskrsnicu sa Vrsackom...kad izlaze u apoteku Cvejic...to se desava na dnevnoj bazi...a njih nigde..kad rese te probleme ...pa ni onda nemaju pravo da nas slikaju ispred ulaza...

  Oceni komentar:
  9
  39
 • Eliot

  pre 118 dana i 7 sati

  Zivim u Adicama ,parking mesta su obelezena ali nigde nemamo obelezeno P, jel to znaci da cemo svi u ulici biti kaznjeni jer smo uredno parkirali ispred zgrade? Nonsens

  Oceni komentar:
  8
  40
 • DRMR

  pre 118 dana i 7 sati

  Radi se o tome da je na Telepu niklo brdo zgrada, infrastrukturom nisu predviđene kuće na sprat, a ne zgrade sa 30 i više stanova. Ljudi parkiraju gde stignu, po trotoarima, zelenoj površini... Ne bira se.

  Oceni komentar:
  4
  37
 • Danijel

  pre 118 dana i 5 sati

  Pa nekprodje kroz stražilovsku, maksima gorkog ili na bulevaru oslobodjena ispred kladionice sto ljudima lome ruke i noge a policija ga pusta da bježi pa ga hapse tek kad se javnost uznemirila. Vozaju se po telepu ko klosari a tamogde treba da prodju tu reko tata nemojte.

  Oceni komentar:
  4
  29
 • Новосађанин

  pre 117 dana i 22 sata

  Ништа спорно. Изван граница Ваше парцеле Ви немате право власништва над колским прилазом, те ни право да паркирате Ваше возило, будући да је то јавна површина. Поједностављено — Ваше је од капије.

  Oceni komentar:
  27
  23
 • pefjs

  pre 117 dana i 14 sati

  Konacno da se naucite pameti da svako parkira u svoje dvoriste!

  Oceni komentar:
  28
  22
 • Nemanja

  pre 117 dana i 13 sati

  Javna povrsina je dok ne padne prvi sneg, onda vise nije nego je vasa da ocistite..

  Oceni komentar:
  3
  85
 • Realnost

  pre 117 dana i 10 sati

  Sve je to u redu, zato poštovani sugrađani, ovom prilikom VAS, ja niko, pozivam da potpišete peticiju da se u Novom Sadu ukine komunalna policija i ukine naplaćivanje parkinga u gradu! Ovo je naš grad, o njemu mi odlučujemo, pa ako je potrebno, promeniti ćemo gradsku vlast! I naravno da se zabrani pauk, jer toliku nepravdu ne treba niko da trpi ni podržava, osim vlasnika pauka! Da postoji jedan pauk kojim će isključivo upravljati pripadnici MUP-a Srbije i uklanjati samo vozila kojima se direktno ugrožava bezbednost saobraćaja ili zatvaraju ulazi i saobraćajnice! Svima su puna usta demokratije, a ona je ukinuta od kada nema vlasti naroda, jer je sve privatizovano. Zato gospodo uzmimo u svoje ruke naše živote koje nam je Bog dao, a ne majmun ili magarac i organizujemo život da to i bude, ŽIVOT! Na nivo grada Novog Sada, možemo da formiramo nepolitičko telo građana čiji će zadatak biti da se brine o gradu! Ali polako, prvo da se rešimo represije, pa onda od Novog Sada da napravimo opet grad građana,on to sada nažalost nije!!!

  Oceni komentar:
  8
  33
 • Mbns

  pre 117 dana i 7 sati

  Realno svi misle da poseduju i vazdusni prostor oko kuce. Kuca se zavrsava sa ogradom placa. Sve vam toga je pesacka staza, zelenilo i javna povrsina. Zao mi je sto morate platiti i sto ste to morali nauciti na ovakav nacin. Red mora da se uvede pa sad da li su to sendvicari ili zuti, isto ga dodje.

  Oceni komentar:
  16
  28
 • Sd

  pre 117 dana i 7 sati

  Čitam neke komentare i znate a znate znam, u pravu su ovi što kažu iza ograde javna površina ali isto tako mislim da jednik kolektivnim pokušajem stanara i postavljanjem tabli sa reg. brojem recimo to se može izbeći. Vredi probati.

  Oceni komentar:
  4
  5
 • Milan

  pre 117 dana i 7 sati

  Naselje Telep kao urbana sredina, namenjen za porodicno stanovanje, verovatno je zamisljeno tako da stanovnici parkiranje vozila rese na sopstvenoj parceli. Sve van parcele je javna povrsina ukljucujuci i kolski pristup parceli. I taj parking ispred kuce koji je napravljen od strane stanara je bespravno napravljen, verovatno je namenjen za zelenu povrsinu. U svakoj normalnoj zemlji, u naselju tog tipa, nigde necete videti niti jedan automobil parkiran ispred kuce. E sad sto je neko od garaze napravio garsonjeru ili radionicu, na parceli zauzeo vise od predvidjene povrsine (verovatno 30-50%) pa nema gde da parkira auto nije problem do drzave, vlasti ili komunalne policije. To je do kulture stanovanja

  Oceni komentar:
  15
  14
 • Mile

  pre 117 dana i 1 sat

  Kad treba urediti deo ispred kuće onda je tonobaveza vlasnika kuće a kad se parkira onda je javna površina. Stoka ostaje stoka. Neka prvo grad uredi sve povrsine i kanale u ulicama pa onda može po džepu, ovako oako sam srdim ispred svoje kuće onda marš.

  Oceni komentar:
  0
  23
 • Podbarac

  pre 117 dana i 38 minuta

  Sta uciniti u situaciji kad je ispred kuce bio travnjak, koji niko sem vlasnika nije odrzavao, pa vlasnik,zbog nedostatka mesta za parkiranje sopstvenjh vozila, postavio behaton i napravio parking zs svoja vozila.? Da li traziti dozvolu od Parkkng servisa? Da li od Grada traziri daa se ta javna ppovrsina proglesi za parkng? Pa sve dotle dlk se ne resi prooblem parkiranja u grasu, to Soko okklovo nema pravo da globi gradjane.

  Oceni komentar:
  1
  15
 • Filozof

  pre 116 dana i 21 sat

  Mišljenje je kao i dupe... Svako ga ima.. Vama savetujem da kada vidite prazno OKO uzmete čekić i cratite istom merom. A onda nea idu tamo gde treba i usput plate štetu na vozilu. Iovako ih je stranka zaposlila.

  Oceni komentar:
  2
  8
 • Vlada

  pre 116 dana i 15 sati

  Sve je to posledica nezdravog odnos stanovništva i države. Tu vlada pravilo ko će koga prevariti , ili ti državu ili ona tebe. Ko ima vezu taj ne plaća ko nema taj plaća.. Ne veličajte političke partije kao da su bogovi. To je do nas takav smo mentalitet . Lek je da se ponašamo svi kao napredne nacije i svima će biti bolje.

  Oceni komentar:
  0
  13
 • Rade

  pre 116 dana i 9 sati

  To sto vi zovete parkingom ispred vaše garaže je kolski ulaz i služi da udjete u svoje dvorište ili garažu a ne da se parkirate lepo su vam objasnili osim toga ti ulazi su kratki i auto je uglavnom na trotoaru za pešake do sada ste se vi bahatili misleći da posedujete ulicu a sada kad se uvodi red vama smeta .

  Oceni komentar:
  10
  10
 • Jovan

  pre 116 dana i 6 sati

  Prilaz kuci nije parking kao prvo . Sam praviti parking gde kome odgovara je isto protuzakonito . Ima tu jos nekoliko stavki ( prisvajanje javne povrsine ,vatrogasci ,ambulanta …) Alo narode glupi zasto se bunite. Prvo podneses zahtev za radove,ispunis sve uslove i imas parking

  Oceni komentar:
  2
  6
 • Tuza

  pre 115 dana i 23 sata

  Prosto ne mogu da verujem!!!

  Oceni komentar:
  1
  6
 • Jovan

  pre 114 dana i 23 sata

  Sve je otišlo u Honduras… na prilaz, ispred vaše kapije, može samo da parkira ON, i celavi stručnjak za vojne doktrine, i to u pauzi, nakon podele 200.000 sendviča….

  Oceni komentar:
  0
  10
 • Precanin

  pre 112 dana i 12 sati

  Vidi naprednjaci sto brane svoje. sta branite sutra ce vas iz kuce terati s***e ljudsko. Treba da se naplate autobusi Lepo protesti blokada da sve stane ne moze vise ovako. Sa ovom s***m se ne moze drugacije

  Oceni komentar:
  1
  4
Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.