Osnovna higijena u okolini Betanije

08. jun 2020. | Zdravstvo

Svakodnevno prolazim pored Betanije jer tuda idem i vraćam se sa posla. Redovno viđam zdravstvene radnike uredno obučene u radne uniforme, sa maskama, obućom, neke i sa kapama za jednokratnu upotrebu kako u vreme pauze budu napolju i u istoj odeći ulaze u prostor gde se očekuje da sve bude savršeno čisto i dezinfikovano.

Veoma često mi se dešava da ih vidim kako ulaze tako obučeni i u prodavnice u okolini. Ima tu zelene odeće sa hirurgije, roze sa pedijatrijskog odeljenja, belih manila i odeće.

Preko puta glavnog ulaza u Betaniju nalazi se Institut za plućne bolesti gde su u epidemiji korone dolazili bolesnici sa respiratornim infekcijama.

Smatram da su ovakvi nepromišljeni postupci zaposlenih nedopustivi. Naravno da postoji vreme za pauzu, ali onda se trebaju presvući ukoliko ulaze ili izlaze iz objekta. Isti slučaj je i u parku iza Dečije bolnice, park se beli od belih mantila a staza je puna pikavaca.

Kada smo kod Betanije, da li su porodilje toliko zavisne od cigareta da im je to bitnije od njihovih beba? Na prozorima redovno viđam žene sa cigaretama i redovno mi nije jasno kako ne razmišljaju o tome kako će sa neprijatnim mirisom duvana na rukama, spavaćici uzeti svoje dete u naručje i ljubiti ga dok im se dah oseća na duvan.

Izvinjavam se savesnim, vrednim i sposobnim zdravstvenim radnicima kojima se divim i poštujem ih.

Mogu li ovakve ružne slike da nestanu?

Vesna

Megafon #792

Oceni vest:
23
3

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj predmet još uvek nije komentarisan

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.