Pljeskavica na Poljoprivrednom sajmu – 1.720 din!?

18. maj 2017. | Ostalo

Podstaknut vešću na ovom portalu o ceni pljeskavice na Poljoprivrednom sajmu od 350 din, rešio sam da podelim sa Vašim čitaocima moje iskustvo od pre dva dana...

Kao i mnogi drugi, radio sam na Sajmu i nisam mogao da napuštam krug Sajma do kraja radnog vremena, te sam odlučio da prezalogajim nešto u jednom od mnogih fast foodova na ovoj manifestaciji.

Na cenovniku koji je vidno bio istaknut, između ostalog, pisalo je da gurmanska pljeskavica sa linije košta 350 din (pod "linijom" valjda podrazumevaju ono kad stanete u red i uzmete pljesku za poneti).

Međutim, neposredno pored tog fast fooda je jedan hotel koji ima svoju baštu gde su gosti fast fooda mogli da sednu, pa su i mene radnici na roštilju pitali da li želim pljesku za poneti, ili bih da sednem za sto i uzmem pljeskavicu na tanjiru.

Odlučio sam se za ovu drugu varijantu, seo za sto i od konobara naručio gurmansku pljeskavicu. On mi je odmah rekao da u toj opciji nema premaza, a pošto sam ja hteo i neki premaz, predložio mi je da uzmem gurmansku pljeskavicu na kajmaku, što sam ja prihvatio.

Posle određenog vremena, dobio sam svoju pljesku, sa kajmakom i lepinjom, a nakon što sam je pojeo, konobar je doneo račun i tada je usledilo iznenađenje – ceh je iznosio 1.720 din!?

- Pljeskavica: 1.050 din
- Kajmak: 600 din
- Hleb: 70 din.

Cenovnik sa tim cenama, naravno, nigde nije bio izložen, sem onog na kojem je pisalo da je pljeskavica sa linije 350 din, tako da smatram da je ovo čisto dovođenje kupaca u zabludu. Pošto nisam hteo da se raspravljam, platio sam račun i to mi je bila najskuplja pljeskavica u životu :-) Fiskalni račun je u prilogu...

Megafon #210

Megafon #210

Oceni vest:
3
5

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj predmet još uvek nije komentarisan

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.