Predlog za sugrađane – ideja oko svakodnevnog prevoza po gradu

07. mart 2022. | Ostalo

Pozdrav sugrađanima,

S obzirom da ide leto i mogući povratak u kancelarije za sve nas koji smo imali tu sreću i privilegiju da radimo od kuće, i s obzirom na vrlo lošu situaciju sa autobusima u gradu, imam jedan predlog..

Kako bi bilo da organizujemo sajt, može i grupa na Facebook-u, na primer, na kome se sugrađani dogovore da dele prevoz automobilom na posao i sa posla, po lokaciji pre svega (dakle, deo grada polaska i dolaska, npr Liman1 - Telep i sl.) i po radnom vremenu (prva smena, od 7, 8, ili od 9, druga smena itd), tako da jedna osoba može da vozi a ostali su putnici koji dele sve troškove tog prevoza? Ovo bi olakšalo svima koji dele prevoz odlazak na posao i sa posla, smanjilo stres, i pritisak na gsp, a ujedno, osoba koja vozi i čiji je automobil imala bi sve plaćene troškove oko benzina i ukoliko je potrebno, održavanja vozila, po dogovoru. Ovo se u Americi zove "Carpooling" dakle nije novo).

Šta mislite o ideji? Nešto kao bla bla car ali svakodnevno i lokalno, za dolazak na posao i povratak kući, organizovano po lokacijama u gradu i radnom vremenu? Najjednostavnije je da se počne sa grupom na FB a posle može i aplikacija.

Novosađanka

Foto: ilustracija/ mojnovisad.com

Megafon #1663

Oceni vest:
18
2

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Vasić

  pre 110 dana i 17 sati

  To već postoji, Bla Bla Car, samo treba da se spuste na mikro, tj. gradski nivo.

  Oceni komentar:
  3
  10
 • BMGT

  pre 109 dana i 20 sati

  Ljudi tramvaj je rešenje! Od 1991. postoji ideja i peticije razne da se vrati pa ništa. Uvesti jednu liniju koja kruži po gradu 24 sata i to je to

  Oceni komentar:
  6
  13
 • Novosađanka

  pre 109 dana i 17 sati

  Tramvaj zvuci dobro, nadam se da bi obuhvatio sve delove grada, mada ja bih uvela jos alternativa prevozu. Ako je moguce i ekoloskih. Slab je gradski prevoz i ne moze da podrzi sve brojniju populaciju u ovom gradu.

  Oceni komentar:
  6
  9
 • Пеки

  pre 109 dana i 14 sati

  Rikša, to je ekološka alternativa.

  Oceni komentar:
  4
  6
 • Gox

  pre 108 dana i 21 sat

  Bolje je da se vise stimulise prevoz biciklom,
  pa ce biti manje guzva na ulicama i cistiji vazduh,
  a mi svi zdraviji.

  Oceni komentar:
  1
  18
 • Novosadista

  pre 107 dana i 9 sati

  A sta cemo mi koji radimo prvu od 5:30 ujutru. Ja naprime krecem ujutru u 5:10.

  Oceni komentar:
  1
  4
 • Dule

  pre 106 dana i 13 sati

  U civilizovanim zemljama se to zove gradski javni prevoz i regiliše ga grad, a kod nas i pored tog preduzeća građani moraju da se snalaze sami

  Oceni komentar:
  1
  9
Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.