Prilog za obeležavanje Prestonice kulture 2021

08. decembar 2018. | Ostalo

Glavni novosadski trg, Trg Slobode... Piaza Grande... Gde se "ogledaju" Katedrala i Gradska kuća, pretvoren je, ovih dana, u Vašarište.

Ceo prostor ispunjen je morbidnim, crnim barakama koje su samo sklepane, ali  - bukvalno. Crne daske , različito obrađene, nezavršenih spojeva, vidnih eksera... naravno, svaka popunjena drugačijim sadržajem  –  malo reklame za Promenadu (sačuvaj Bože, opasna po zdravlje)... malo slike starog Novog Sada... malo "makoš rolata" i mnooooogo tzv. novogodišnjih ukrasa. Gledam i ne verujem!!!!
 
Nagledali smo se, do sada, raznih "sajmova" i vašara  -- od knjiga, preko vina, meda, i ostalog, a znamo da se slične manifestacije održavaju u mnogim lepim gradovima širom Evrope....i tako to...... pa neka ...

Ali ovo je IZLOŽBA U SLAVU  NEUKUSA , RUŽNOĆE I ELEMENTARNOG NEPOŠTOVANJA GRADA I NJEGOVE ISTORIJE.
 
Ko to odobrava, bira.... gde su imena onih koji su "dizajnirali te crne, kućolike oblike......jedva smo preživeli one žute, velike "kućice za ptice" na Ribljoj pijaci...

Je li to "umetnički domet" Grada koji će uskoro biti Prestonica kulture? Da li bi Nekoga trebalo da bude sramota i sećate li se, uopšte, šta je stid?
 
Cela tragikomedija postavljena je,  kao na tacni, pod prozorima Magistrata (kako to gordo zvuči), čiji su čelnici, po logici, i najodgovorniji za naše zajedničko, novogodišnje ruglo...Bravo za Prestonicu Kulture!!
 
Sonja Stoja, arhitekta
 

Megafon #408

Megafon #408

Megafon #408

Oceni vest:
17
6

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj predmet još uvek nije komentarisan

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.