Privatni posed u Sremskoj Kamenici se proširuje u korito Dunava

29. mart 2021. | Gradska uprava – (ne) funkcionisanje administracije

Poštovani,

Na izlasku iz Sremske Kamenice se svakodnevno odvija ekološki zločin. Privatni vlasnik svakodnevno istresa smeće, šut i zemlju direktno u Dunav i tako proširuje svoje zemljište koje se nalazi pored reke. Svakodnevno spaljuje razne vrste otpada koje ne završe u koritu reke, bespravno seče i spaljuje drveće uz reku, iznosi blato na put i tako ugrožava bezbednost u saobraćaju.

Pomenuto zemljište je uz glavni put koji vodi ka Ledincima i Beočinu tako da je sve lako vidljivo za nadležne službe, ali bahato ponašanje prema prirodi se ne sprečava i očigledno nesmetano nastavlja.

Zamolio bih vas da bar na ovaj način sktenete pažnju javnosti na bezobzirno uništavanje reke.

U prilogu vam dostavljam sliku koja potvrđuje nasipanje korita reke Dunav.

Hvala unapred.


Miloš

Megafon #1107

Oceni vest:
50
5

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Aleksandar

  pre 18 dana i 6 sati

  Drvece je namerno spaljivano,uzurpira se javni put koji ide pored reke.Jedno vreme je put bio zagradjen deblom koje je namerno postavljeno na pocetku puta da se ne bi moglo prolaziti kolima tuda.Apsolutna devastacija nekad lepih vrba i cele obale.Nasipanjem je skroz izmenjen i narusen izgled same obale.Jezivo i tuzno.

  Oceni komentar:
  9
  67
 • Aleksandar

  pre 18 dana i 4 sata

  Ovde se vidi na karti Geosrbije javni put koji je uzurpiran,a vidi se i stanje drveca pre unistavanja.

  Oceni komentar:
  2
  43
 • Pinčika

  pre 17 dana i 17 sati

  Kad može država da uzurpira deo Dunava na samom keju, da kod pristaništa pobija šipove, koji su očigledno temelj za buduće betoniranje i sužavanje Dunava, što ne bi mogao i neko ko verovatno ima "kumovsku tapiju" i na Dunav i na Frušku goru i na Polojsku šumu...?

  Oceni komentar:
  0
  15
 • Aleksandar

  pre 17 dana i 14 sati

  Evo katastarski podaci o vlasnicima parcela gde se vidi da je put svojina grada i da je javna svojina tj.svojina gradjana,tj.put(a to je bio odvajkad).Podaci u katastru su javni i svako moze pristupiti istim online.

  Oceni komentar:
  0
  20
 • Zoki

  pre 17 dana i 10 sati

  Covek je besplatno dobio tone i tone zemlje i peska da bi svoj plac poravnao sa putem. A gradjevinskim firmama to odgovara jer gde ce sa tom zemljom koju izvade kad grade zgradu u gradu... E sad se osilio pa naliva sav sut i zemlju u reku da bi dobio jos koji kvadrat. Kako ce to katastarski da se izmeni bas me zanima...

  Oceni komentar:
  1
  12
 • Miroslav

  pre 16 dana i 10 sati

  Sve se i dalje neometano nastavlja. Kao da nikakav zakon i institucija ne postoji.
  Hvala unapred na objavi komentara.

  Oceni komentar:
  0
  12
 • Ranka

  pre 13 dana i 9 sati

  Ljudi ovo je baš tužno šta rade ovom našem prelepom Dunavu.Na stotine kamiona dovoze šut i baca ga na obalu Dunava.Vrbe i topole koje su tu bile sada ili su spaljene ili ih je vlasnik parcele pored Dunava isekao.Svi se pitamo šta nadležni organi ne reaguju na ovu sramotu i bruku .

  Oceni komentar:
  0
  2
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.